Sa hon

Du.. Vi kan alltid skylla på våren.

Tillåt mig drömma

Mina broshor är fulla och glada och jag önskar jag var med dem och firade in våren. Men ist ska jag tvätta från 00 - 04. Men kanske nästa år. Allt kan hända på ett år.
Har jobbat till kvart i tio fyra dagar i rad, är rätt slut så tar det lugnt ist.
Jag vann inte drömvinsten den här helgen heller, blir lika förvånad varje gång. När (:P) jag vinner köper jag mig en stor tvåa i Stockholm. Tills dess söker jag hyreslägenheter i alla möjliga storlekar i förorterna. Jag vill bo billigt, eftersom jag ska vara student och inte tror jag kommer kunna jobba sååå mkt till att börja med. Jag vill bo lagom stort, helst precis som nu fast en liten aning större kök, så matbordet kan bo där inne. Rymd is important. Balkong eller altan oxå. Ja det kan hända jag inte kan få allt, men tillåt mig drömma damn it to hell. Badkar är essensiellt. Jag döööööör utan, särskillt på vintern.

Skall resa bort om några månader..

Åker till Sardinien i sommar, bokade nyss resan :) kommer bli så jävla fab, asså.
Har deklarerat oxå. Känns bra att man gör rätt för sig.
Nu snabbdusch, snabb mat och snabb promme, me le vovs för sen ska jag jobba. Ja även i år glömde jag bort att majbrasan eldas i slutet av april inte 1:a maj så jag jobbar helt fel... Ingen festlighet för klantisen alltså. Slutar kvart i 10, och imorn är jag ledig. Gaaah..

Nämen de trodde ni inte va

De funkade! Man ska alltså dubbeläta och sen gå uberlång promme med hundarna i sol och blåst, så slipper man baksmällan!
Fast är inte mitt vackraste jag idag, lite grå i ansiktet. Lite ringar under ögonen.
Snart jobb =)

Spontan fylla

Ikv vart jag utbjuden och det var ju roligt :)
Åt på mackedonken efter krogen och nu ska jag koka lite pasta.
Vill inte riskera att må d eminstaste dåligt imorn/idag.

Tror inte jag kommer ångra detta

Idag har jag gjort mig av med den stora klumpiga tvmöbeln och tv:n lika så.. Gjort en liten om-möblering. Tycker det blir bättre och bättre i mitt lilla hem.
För mig är det ett ständigt pågående projekt att hitta den perfekta möbleringen där det är maximal rymd och allt är lätt-tilgängligt, lättarbetat och helst skare va snyggt oxå.
Vill poängtera att jag inte gör ngt slags statement som gör mig av med tv:n. Följer många program via svt play och andra kanalers streamingtjänster. Kommer förmodligen skaffa tv den dagen jag har råd med en plattis. Min tjocktv hade störigt ljud och de gjorde att jag ogärna nyttjade den. Dock önskar jag innerligt att jag kunde sluta lägga så mkt tid på internet och tv, och ägna mig åt mer härliga saker.

Bad med bok

Ja det är mitt favvoläs-ställe, badkaret alltså. Stackars mina böcker. Att bli blöta måste vara var boks mardröm, men de kunde vara värre, jag kanske älskade att läsa framför en öppen eld...

Får man skryta lite?

Idag var det skoldag, först grupparbete och sen föreläsning, efter det var jag duktigheten självt och gick till biblan och satt där och läste i 45min.
Nu har jag och hundarna gått på promenad i Hemlingby med Elin, först gick vi 6:an och sen 3:an.
Har gått över en mil!
Ska unna min att bara ta det lugnt resten av kvällen..

Kondition, snart är den min

Har just promenerat 7km på 75minuter. Ja jag är nöjd! Var lite rädd i skogen, kanske därför jag pinnade på så.. =)
Åt tre munkar medan jag jobbade kväll, så det var bäst att ta en ordentlig kvällsrunda, nu ska jag dock äta chips och dricka Coca Cola för jag orkar inte fixa ngn mat, fast potatis är ju mat.

Färg

mms_img698833983 (MMS)

Färg


En av de bästa

mms_img100093467 (MMS)

En av de bästa


Tack snälla

Plötsligt hände det, blev inspirerad! Skyndade mig att fixa mat och åt så snabbt jag kunde, hela tiden rädd att de skulle försvinna. Men de försvann inte, utan sitter nu här och målar. YES, happy day. Nu är det bara att kämpa mot sömnen. Är trött i ögonen. Men minst 45min till..

Ibland är det svårt att avgöra.

I torsdags gick vi till hemlingby och där sprang vi 3km, eller mindre egentligen, sprang väl mellan 50 och 200m och gick mellan 10 och 50 och sprang sen igen. På Fredagen tog vi ledigt och jag började må jätte dåligt. Blev varm och hängig, och frös i mellan åt. Kände mig spyfärdig så pass att jag faktiskt sjukanmälde mig till idag. Tänkte att jag fått en försenade vinterkräksjuka, eller ngnslags magsjuka. Mne dte kom ingenting, fick bara gå in på toaletten och spotta en massa. Idag vaknade jag dock och kände mig bättre. Är lite konstig men tror faktiskt att det kan ha med den ökade motionen att göra. Hör hört att man kan bli sjuk när man börjar träna, kroppen får typ en chock. Sån meskropp man har. Haha.
Aja ringde idag och sa att jag inte var sjuk ändå. Jag veeet pinsamt, men vafan hade jag inte ringt hade jag säkerligen legat och spytt halva natten och behövt ringa på morgonen och det är tamifan ännu jobbigare. Så nu får jag jobba kvällen ikv, de är bra då förlorade jag bara 3h timmar ist för 8..
Nu ska jag dammsuga!

Svullna och ömma

Aj, har ont i fötterna. Tror inte mina skor håller måttet. Inte för det tempot vi går i och den längden. <kom precis hem från hemlingby, åter gått ca en mil. Märks oxå att jag verkligen tappat formen i vinter. Fötterna är lixom inte vana.

Jag bah klev upp tillslut

Succé! Ställde klockan på 7 och stängde av den fort när dne ringde. MEN! Jag klev upp så tidigt att jag hann lyssna på morgonpasset i över en timme.. Gick me le vovs till gävlebro och vandrade runt lite i skogen där.. Var ute sammanlagt 1,45min. Nu ska jag dricka latte och chilla, tills dte blir jobbmöte i eftermiddag. Sen ska jag handla. Fick mitt VISAkort igår, och nu ska det minsann brukas. Maaat och kläääder.

Nyttighets känslan

Så skönt det var, känns dubbelt nyttigt att lyssna på P3dokumentär och motionera samtidigt.. Gick lugnt och stannade när vovs ville på vägen dit, sen gick vi snabbt 5km och när de ville stanna så gjorde jag knälyft på stället. Sen gick vi en bit på 3km och efter det hem i vanlig tackt. Stannade till vid en lekplats där Andersbergs hundgrupp hade en träff. Har säkert gått närmare en mil, eftersom det är en bit till Hamlingby juh.. Men 5km ren motion kan jag stolt tillgodo räkna mig. Märker att jag blivit mer intresserad av hur långt jag går efter att jag upptäckte runkeeper, som jag inte ens använder längre(iom att man inte kan använda mobilen i övrigt när de programmet är aktiverat), förr mätte jag mina prommenader i tid, nu i km. Ska nog köpa nikeskor så jag kan få de där grejen i skon som mäter av steg, längd, tid och som går att synka med sin mobil. Kanske ge mig själv i födelsedagspresent.

Låt oss gå.

Två dokumentärer i mp3n och jag är redo för Hemlingby och promenad. Hundarna ÄR alltid redo, mina små scouter.

41kr

mms_img242812125 (MMS)

41kr


Snart drömmer jag

Är övertrött. Men somnar nog fortl Ska öppna ett fönster, och vinkla lite persienner. Sen blunda. Hundarna sover redan, undra vad de tror datorn är för ngt? Kanske ser de den som the enemy som tar så mkt av mattes tid..

Oj vad mkt jag har fått gjort inom 5 år!

Har jobbat 13,5h hitills i helgen och har 5h kvar. Ikv ska jag jobba med Elias, jihooo var alldeles för länge sedan. Har inte sovit mellan jobbpassen, den här helgen. Endast sovit 5,5h per natt, så bra där mig själv. *klapp, klapp på axeln* Jag har inte gjort så mkt dock, mest datat och druckit kaffe, suttit ute på altanen och så där. Men idag ägnade jag en timme åt att lägga upp en livsplan. Nej kommer icket lägga ut den här, den är hemlig och its personal. Men vill ha era duktighetspoäng ändå.
Ne nu ska jag och vovvarna ut på en runda.

Tecknat två

mms_img-13302316 (MMS)

Tecknat två


Tecknat

mms_img691761224 (MMS)

Tecknat


Colin lek

Colin var nyss ute och lekte i linan, har ej satt ut kompostgaller och vet inte om jag tänker göra det heller...) jag kastade en liten grön kanin (från liseberg) och han sprang omkring och skakade livet ur den. Det var en mysig ostressig lek. När vi är ute på prommenader och jag kastar pinnar eller sparkar boll, slutar de ofta i att Colin skäller och leker för hårt, men så blev det alltså inte idag. Hoppas på mer sånt.

Ebba&Didrik

Ska berätta något viktigt.. Jo det går att se en otroligt välgjord serie på svt play nämligen kultserien: Ebba och Didrik. Så himelens bra den är. Den får mig att vilja flytta söder ut, till sydkusten. Fast jag vet att det blåser så där.
Jag åkte till stan tidigare och bytte ut en grej jag köpte för ett tag sen som inte var komplett. Passade oxå på att utnyttja mitt presentkort på 50kr som jag fick sist jag handlade på HM. Köpte bindor och en hårborste, fick lägga till 19kr till presentkortet. Jag har inte beställt nytt VISA kort än. Vet inte varför jag skjutit upp det. När jag väl gör det och får hem det, så ska jag nog köpa ett flätat skärp som jag hittade på HM.
Idag kom en ny podcast med Filip&Fredrik, skaså småningom ta med datapatan in till köksregionen och koppla in mitt lilla högtalarsystem för att kunna lyssna pensionärshögt medan jag diskar.

Lite skola..

Vilken otroligt givande lektion jag just var på. Och vilken lärare! Väldigt imponerande kvinna, ska bli kul att komma in på feminism oxå.
Nu har jag massor att läsa. Längtar tills den feministiska boken kommer, skynda på nu adlibris, har gått över en vecka damn it..
Trodde faktiskt inte det var ngn skola idag, tog en rejäl sovmorgon och sen morgonrundan(dne tar typ en halvtimma att gå) kom hem och började koka ägg för en riktig långfrukost. Men loggar snabbt in på datorn för att kolla när nästa lektion är, då är klockan 12.40 och de står på studentportalen att vår lektion börjar 13:00. PANIKEN! av med mjukisbyxorna på med jeans, snabbplatta luggen, och borst atä'nderna. Sen cyklade jag iväg som en toka. Kom fram i precis rätt tid för tat inse att inga av mina kurskamrater finns där, smsade d ejag har nr till och fråga om de var inställt. Fick svar att vi skulle börja flrst 14.15. Och att det stått på blackboard. Åååååååååååååååååhh. Så onödigt med den stressiga starten. Och eftersom jag råkat spärra mitt fucking VISA kort så kunde jag inte köpa ngn dyrmacka heller. Köpte en liten latte för småpengar jag hittade i väskan. Sen innan lektionen så hittade jag två tjugor i väskan, yay, köpte en banan och lite godis i pausen.
Nu har jag rastat hundarna igen, åter en halvtimma, Phoebe fick vara lös och hon har ätit så mkt bröd och annan skit som folk slänge romkring sig att hon komemr få en halvmatsked till mat ikv.
Igår gick jag och hundarna en mil. Vi kom hem vid 19:00 tiden. Hann lyssna på två dokumentärer.

Ska visa dem

Tvätten ligger ovikt i ikeapåsarna och de får de minsann göra ett bra tag till för jag har laddat ned dokumentärer från P3 och fört över dem till min lilla mp3 Walkman, ja den heter så..
Ska ut och promeneeera med hundaaaarna. De dugg regnar och är rätt varmt. Går i fula urtvättade mjukisar och gamla jogginskor, bara för visa hemlingbymotionärerna att man kan motionera sig själv och sina hundar utan tighta dyra neon plagg.

Månhelgen

Påsken är slut nu så även fyra, för mig, intensiva jobbdagar.
Det är ett privilegium att få jobba med människor, men oj vad trött man blir.
Jag har inte målat på månader och jag undrar vad som hände? Men jag orkar inte, vill men hittar inte tiden och när tiden finns är jag för trött.
Jag saknar måleriet och önskar jag inte gick i skolan, att alla timmar var mina. Det sjuka är ju att det är mina timmar och jag ger bort dem till vad man bör göra med sitt liv. Så fegt.
Jag trivs i Gävle har allt jag behöver, men längtar alltid bort. Det var lätt att komma hit och borde vara lätt att komma dit(vart jag än skulle vilja) så varför känns det omöjligt? Hade ju två hundar då och nu?
Äsch jag måste sova nu, är trött och orkar inte försöka förstå varken mitt eller livet i stort just nu.

Colin och Phoebe

mms_img-60636694 (MMS)

Colin och Phoebe


Skoksprom

mms_img184218783 (MMS)

Skoksprom


Vad exakt står påsk för?

Jag ska jobba så sjukt mkt i påsk, tänker klämma in 35h jobb på fyra storhelgsdagar. Dag imorn och delad tur resten av dagarna.. Det är ju nästan dubbel lön vettu. Jag har ju resplaner att spara till. Gode Jesus gör så att det blir lugnt med gamlingarna, de som har familj/släkt kan väl hänga med dem och ha det bra och ev. skänka en tanke till din korsfästelse och uppståndelse, för det är väl därifrån påsken kommer, eller?
Vad betyder påsk som ord egentligen? Vad har det ordet med korsfästning och jesus zombie-tid att göra?
Ge mig svar genast! Älskar att kunna briljera för gamlingarna =D

Glad påsk

mms_img948629399 (MMS)

Glad påsk


Matlagning fo'real

Åkte till Ica Maxi med min cykel, hade ju en 25kr check och dessutom flaskor att panta. Var kö till pantmaskinerna och jag ångrade mitt infall att köra petting just idag. En av pantmaskinerna för flaskor var avstängd och före mig stdo en hel familj och sammarbetade med pettingen, de skojade om att dte bara var några timmar kvar.. Så satte gubben tillslut sista flaskan i pantmaskinen och tryckte ut sitt kvitt, det var min tur och maskminen var full. Fick tillkalla personal så att jags kulle kunna panta. Påmind emig själv om att jag var ledig och att det inte gjorde ngt att jag fick vänta.
Sen handlade jag alldeles för mkt, fats allt är ju ätbart och om jag äter upp allt så är dte ju knappast för mkt.. Glömde deock bort att lämna in pantkvittot och checken. Menmenmen glömde ändå köpa champinjoner så de gör inget. Ska göra en Bouef Bourguinon. Köpte till och med en burk sardeller så nu är det påriktigt. Köpte en stor fänkål oxå. Gud så gottigt det ska bli.

Kan den utantill

Nånting händer, det är nå't skumt på gång, men våra vänner, de vaktar dagen lång, å de finns i trakten här omkring, vill du ha hjälp så ring....
Ja det där var Luftens hjältar signatur melodin det.

Det hör till livet med bus hundar..

Medan jag badade passade mina rovdjursvänner på att sno min dyrt förvärvade acasiahonungsflaska och bita av korken så att det ekologiska innehållet flöt ut över en matta och en hundkudde. De blev kollektiv bestraffning för det, båda förvisades till köket, medan jag sköljde av grejerna i badkaret och sen tog några minuter här framför datorn för att lugna ner mig.

RSS 2.0