Lagomt till en

Blev trött av latten jag gjorde. Fast det var starkt kaffe i, de vill jag lova. Kanske var filmen som sög musten ur mig.? Gick en prom med hundarna efter de fått sin mat. Hade båda lösa, och Colin är så duktig, men litar inte på honom till 100% som Phoebe, han är så snabb och impulsiv. Kommer det en katt så sticker han. Men den dagen kommer då han kan vara lös som Phoebe och då man kan stoppa honom i jakten efter ngt djur.

Ska nog ta ett bad, Jag och mina bad. Men har faktiskt känt mig frusen sen jag gick i regnet , vart ju genom blöt. Bytte om så fort jag kom hem, men de hjälpte föga.

Idag åt jag fiskpinnar, potatismos och spenat. Citron och majonäs på pinnarna.. Det var gott!
Fick till fiskpinnarna perfekt riktigt knapriga men inte brända. Gjorde två portioner, så jag har fixat lunch till imorn.

När jag tagit de här badet ska jag nog steka på svamparna. Smörstekta kantareller, det är gott det. Tio gulingar och fem trattisar, lagom till en macka för det är små svampar vi talar om.

Djuren

Water for Elephants är inte en film för djurvänner, bara massa djurplågeri.
Usch så hemskt även om det är på låtsas vet man ju att många djur fått genomgå sånt och levt hemska cirkusliv. Tror många djur, iaf idag, har det bra men många många många har nog haft det för jävligt, lika så människorna.

Jag är lite emot cirkus, men samtidigt så måste dte vara ett roligare och värdigareliv än att växa upp som boskapsdjur i västvärlden.  Tänk att det gått så långt att vi tar oss friheten att inte bara bestämma vem som ska ligga med vem, vem som ska få ungar och när och hur ofta, sen tar vi ungarna ifrån dem(i många fall) och sen bestämmer vi när de ska dö.

I deras korta liv borde de få gå in och ut som de vill, ha sina ungar hos sig, inte gå på varann och eller sin egen avföring, välja partner själv. Det kan väl inte vara dyrare än stora betong annläggningar med stora fläktar som ska gå dygnet runt. Lite livskvalité kan de väl få, de blir de säkert bara godare av.

Tänk om Sverige kunde vara ett föregångsland inom djurhållning. Tillåt mig drömma.

Köp krav, det gör jag!

Men åh

Fan jag jobbar ju imorn.. Börjar t.o.m kvart i 7 imorn. =( då kan jag ju inte gå på mitt möte med terapitanten. Får ringa och avboka. Fick dessutom inte tag på ngn Gruppledare och kunde ej få hjälp med TimePool inlogget..


Ring, ring

Får inget svar från jobbet, bara upptaget.. Får försöka senare..
Ska nog åka och tanka samt handla lite nu, bara det nödvändigaste.
Sen ska vi(jag och vovs) nog åka ut i skogen och se om vi hittar lingon och svamp.

Vill inte och har ändå inte råd

Idag fick jag sms om att det var tandläkarbesök imorn, ringde upp och avbokade pronto. De envisades med att boka in en ny tid och jag sköt upp och sköt upp. Nu är det inbokat i oktober. Tills dess får jag kolla upp sånt där tandvårdslån, har verkligen inte råd med 5000+ Och att man behöver betala en och en halv månad senare med faktura hjälper inte direkt mig.

Försökte logga in i timepool igår men det gick inte alls bra. Så ska snart ringa jobbet och be dem om hjälp. Men först ska jag äta. Gav hundarna mat och tog ut dem först eftersom vi gick upp så sent typ 10 i 10. Gick och la oss vid 12 igår men jag fick lite dödsångets för jag hade lite ont i huvudet, tror direkt att det är hjärnblödning då och att jag inte ska vakna igen om jag somnar. Min ena moster dog ju så :( den andra dog i Cancer, varför jag tror att jag hela tiden har olika former av cancer..

Ska ta upp min hypokondri med terapitanten imorn och höra om hon kan hjälpa mig få en riktigt hälsoundersökning.



B.N.

Hade tänkt måla till B.N. (Breaking News me Filip och Fredrik) men hundarna sa ifrån, de vill ha soffmys och bli kliade och klappade och jag håller med, mys är precis vad som ska avsluta den här braiga dagen.

Te till det.
Ps. är nattluft ute här i Andersberg idag, Loves it! .ds

Bara så ni vet

Jao bastningen var magiskt. Läste i en gammal Canistidning, så härligt att ha en massa olästa tidningar till alla bastubad som jag nu planerar att ta, är ju helt ljuvligt att basta själv.
Nu vet jag det. Även om sällskap förståss är oerhört trevligt oxå, så kan man inte direkt läsa då.

Upptäckte tidigt i livet att böcker funkar ej bastun. Kanske inbundna tror ni nu, men då har ni inte tänkt på skalet, de är ngn slags pappersmassa som lixom luckras upp i värmen. Iaf bryts bokryggen väldigt fult om inte helt.. Tidningar däremot går toppen, särskillt Canistidningar och dagstidningar/kvällstidningar som är häftade.

Varsågod för informationen, den var gratis!


Timern hade stannat, drog upp den när jag ...

mms_img177617827 (MMS)

Timern hade stannat, drog upp den när jag var i tvättstugan, så fick skjuta fram bastningen lite. Gick hem och diskade och bäddade rent plus sorterade och la in den rena torra tvätten i lådor och skåp(stjärna i kanten till mig själv, från mig själv) och under tiden har dwt tagit sig oki i bastun. Nu kör jag =D


Positivitet

Hade ett sånt bra möte på jobbet. Och jag ska bli friskvårdsansvarig! =) KOmmer få gå utbildning och allt.

Har pratat med chefen, som iof har sin sista dag imorgon, om att få högre % och han lät positiv till nästa period. Har ju redan fått schema för den här perioden som börjar om nån vecka.. 

Alla som var på mötet skrev på en namninsamling att vi vill ha kvar Micke som chef, han är en inhyrd chef men har sökt tjänsten och imorn är sista dagen att söka, så sen ska ledningen börja intervjua osv, hoppas de lyssnar på vad vi i personalen vill. Det borde de ju göra.

Vore otorligt jobbigt att byta igen, men om de blir byte så ska jag ta förändringarna som de kommer.

Idag har varit en sån positiv dag så jag vet knappt vart jag ska ta vägen! =)

Idag vill jag bo kvar här, känner att jag förtjänar att  bo här tills det blir sthlms flytt och så där.

Men idag trivs jag super bra i Gävle och älskar kollegorna och jobbet och då känns sthlm så långt borta.

Tänk att jag kan riva min parkeirngsböter, och tänk att tvättningen gick som en dans idag och tänk nu ska jag ut med mina fina hundar och sen är det bastubad! LOVELY!

YES!!!

mms_img893495815 (MMS)

YES!!!


Dessa mobiler

Stängde av mobilen i går, men satte på den för att ställa ett larm, sen stängde jag av den igen. men inte ringde det ngt larm 9.15. Mina f.d. mobiler har alla klarat av den uppgiften, men det här är ju en smartphone...Tur att jag vaknade ändå, nu tvättar jag för fullt sen 10.

Kl 13.30 -15.30 ska jag vara på på jobbet för då är det möte.

17.00-19.00 ska jag basta, det ska bli så himla skönt.

Började skriva detta inlägg rätt länge sne men fick pausa för tvättens skull..

Intressant va?

Jävla skitkänslor

Vi har inte pratat ut jag och exet. Har fått råd om att göra det och tänkte och ville verklgien göra dte, men det brast ju på en gång. Orkar inte med att sitta och berätta vad han gjort för fel så han kan bli en bättre man för nästa kvinna i hans liv. Och jag vill inte höra mina brister heller för just nu vill jag aldrig ens tänka tanken på ett nytt förhållande. Jag vill bara bli eremit och skita i allt utom mina hundar. Men det kommer jag ju inte göra.

Är för sårad och för svag för att vara vuxewn och göra dte rätta och tala ut så man bara kan gå vidare.
Enligt ngn vetenskaplig undersökning så: tar det tydligen minst ett och ett halvt år att gå vidare och vara helt över en person som man älskat. Ett och ett halvt år från och med nu, känns som en evighet och då vill jag fan inte vänta tills den 5:e september för att ha ett snack och då skjuta fram tiden ännu längre.

Ja jag är barnslig men det får min terapitant ta och fixa det med mig då så kan jag vara en vuxnare och bättre person när jag om ett och ett halvt år är redo att träffa någon ny.

Jag är för det mesta helt oki men så fort vi har haft kontakt om än så bara på msn eller sms, så kommer allt tillbaka, brist på tillit, oron, ångest, svartsjukan...

Stängde av mobilen så jag inte kan frestas att skriva ngt mer, loggad eut från msn oxå. Behöver en paus, en äkta paus. Var jag rik skulle jag åka bort.

Har iaf sökt ett nytt jobb. och jag har kollat upp hur timepool funkar så jag kan få jobba lite extra. Även ring till kommunen men där är de övertaliga så de går före om ngt dyker upp där.

Och jag börjar ångra mig med lgh:en oxå vill säga upp den ändå, känns inte sunt att bo kvar. Finns alltid lgh:er i ekande höghus, och då kan jag få en trea för 500kr mindr eän jag betalar här. Hundarna får klara sig utan uteplats ett år eller två. Så känns det iaf nu, imorn känner jag väl för att flytta till alaska om jag känner mig själv och det gör jag ju.

Bor kvar

Väntar med att säga upp...

Pics

Fick bilder från året som gått, på ett usb minne. Kollade igenom det lite snabbt och gud så dåligt jag fastnar på bild / vad ful jag är i hans ögon.

Tycker inte hundarna vart så ledsna idag, gick lätt att muta dem med godis när han åkte. Så de börjar nog förstå att han är ingen de kan räkna med längre.

Nu ska jag ringa Mamma och diskutera lägenheten, säga upp eller ej är frågan..

Tur i tvätt

Gick till tvättstugan och skulel boka tid. Såg att dte var fullbokat i typ 5 dagar, fanns bara natttider. Letade och letade efter min kolv och tänkte boka in en sånn där nattid, har lixom samlat på mig en hel del tvätt nu, då upptäckte jag att den var inbokad imorn kl 10. Yay nu vänder det =D
Vilken tvätt -tur va?

Bokade även bastun när jag ändå var i farten =)

det var allt för nu

Laters!

Morn morn

La mig ett och somnade i stort sett direkt. Men vaknar flera gånger per natt. Men de gör inte så mkt, älskar ju att somna om. Roligast var att vakna vid 3 och läsa följande meddelande: "Jag är nyförlovad :) puss hjärtat"
Det var från min bästis Carro det. Hon och hennes nu trolovade är i Turkiet. Är så glad för dem!!!

Igår fick jag världens panik när jag läset att det varit ngn bomb på en strand där i Turkiet. Kastade mig på telefonen för att höra om de var oki. ( och dte var dem som tur är) Jag och Carro har jobbat ihop länge, men funnit varann på riktigt senaste halvåret. När det har krisat för mig har hon funnits där som en klippa. Uppskattar henne otroligt mkt och jag finns så klart där för henne när hon krisar. Dessutom har vi hundintresset gemensamt =)

När Carro och Jonas precis hade träffat varandra var vi alla på samma fest och det blev en liten kris för Jonas hade på sig en dum tshirt med ngt tryck typ: singles on the road 2010. Jag tog ett allvarligt snack med honom om hur bra Carro och är och vilken idiot han är om han tror hon uppskattar en sån tshirt när de är nykära osv osv.
Och han lyssnade och sen dess har de varit oskiljaktiga =)
Nu när de är förlovade så känner jag mig lixom delaktig, som att det är lite tackvare mig de är där de är idag, hehehe
Kanske är det så, kanske inte.

Men hur som helst önskar jag dem all lycka och hoppas på att få gå på bröllop inom kort =D


På repeat som när man var liten

Oki har lugnat ner mig lite men tycker ändå att tekniken är satanspåfund och endast till för att driva mig till vansinne. Hur vet tekniken om att just jag hatar den och hur är det möjligt att den hatar mig tillbaka? Svara på den om ni kan.

Börjar bli trött igen, ska ta ut hundarna en sväng och sen ta och duscha dem som utlovat, sen är jag värd ett super varmt dopp i badkaret och sen blir det sängen för hela flocken. Har jag tur redan före tolv,men det är inte hela världen om jag lägger mig ett heller. Börjar ju inte förens vid 16.15 imorn.

Har kommit fram till att jag älskar UB40, går på repeat som när man var liten.. Jag sjunger red red wine hela dagarna eller (I can't help) Falling in love with you.

Så ikv spelade jag faktiskt in en liten film då jag sjöng dessa, om tekniken inte motarbetar mig resten av livet så kanske jag delar med mig en vacker dag.

död åt tekniken så man kan få lit elugn och ro

jag blri så jävla fittigt less på den satans tekniken som för fan fräters önder min jävla livsvilja.
Ska dte vara så satans scvårt för en fittig fittig fittig smartphone att connecta m,ed en jävla stationär dator? va? ska dte det? nej det ska vara så jä'vlöa enkelt. och man ska int ebehöva installera nbgt smart ericsson prograsm för att tömnma dte j'ävla fitt minneskortet på bilder och filmer, om man kopplar in tewlefonjäveln med en jävla usb sladd så ska det dte dyka upp i "dn3e här datorn" och man ska kunna klicka sig fram. varför får då alltid jag som har vörldens sämsta nerver när dte gäller teknik drabbas av strul vareviga jävla fitt gång. det är därför jag för över bilder två gånge rper år och då tar det en jä'vla fitt tid, nu tänkte jag ändra mina jävla vanor och göra dst lite ioftare bju7da på en film jävel men nu har jag fani mig get5t upp teknik är ingenting för mi8g. jävöla satans skit gå och dö säger jag till min jävla skitmobil som jag hatar och till min jävla j'veldator du kan oxå dö, du är inte min vän längre ocgh jag längtar tills jag har råd att kasta dig och fitttelefonen åty helvete, det skja bli ett sant hjävla nöjha kan jag meddela.

'

DDDDÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ jävla teknikålde rdö ut i en stor jävla elektronikdöde, kom du ljuva aliens fårn en annan planet ocxh ta död på alal jävla tewknik så kan jag vara en bättre människa amen.

ps, lämna alla espressomaskiner och allt som har med mat att göra, amen.

Men aj

Sov så skönt så. Men jobbigt att vakna och ha ont i armbågarna. =( Får panik när jag har ont någonstans eftersom jag jobbar med äldre och ser förslitningsskador hela tiden, så tror jag direkt så här: "fan det var den kroppsdelen.."
Men jag sover rätt konstigt och vaknar ofta av att jag ligger på en arm och att den somnat helt, så...

Aja nu ska jag äta, är hungrig som en varg.

Vad det ska bli vet jag inte, kanske tar cykeln till Ica om andan faller på.

Vet iaf att jag ska glo på film, så det kan ni skriva upp.


Trött

Sov oroligt inatt, vaknade en gång i timmen typ. Men hann ändå i tid till jobbet. Kanske var 3 minuter sen, men ingen sa ngt för det var en som var sjuk och då är det alltid kaos stämning.

Har gått en liten runda med hundarna och båda har sprungit av sig så nu går jag och lägger mig igen. Ställer mobilen på 14, men går bara upp om jag känner för det. Ska bli grymt skönt att sova.

Hoppas jag drömmer ngt trevligt!

Älskade brittsommar

Är supertrött nu.. Var kvällsansvarig och har nyss kommit hem med hundarna, vi gick runt huset och garaget bara. För de har gått rätt långt under dagen, samt varit och badat i älgsjön. Fick skjuts av exet dit från Lidl och sen efter en massa badande så släpptes vi av i Hemlingby. Så de har minst sagt fått röra på spirorna. Det var sjukt varmt, äntligen kom den brittsommaren jag hela tiden kännt på mig skulle komma.
Har tillochmed brittsommar som lösenord på ett ställe, kanske dumt att skriva det här kanske ngn tänker nu? Men hur ska jag annars bevisa hur mkt jag kännt på mig att de skulel bli brittsommar i år, va? va? va?

Har skit ont i ryggen, vet int eom dte är för att jag bar ryggsäck idag? Eller om jag sträckt mig eller ngt. Först tänkte jag åh nu skulle jag haft kvar exet, men det var inte som jag fick nån värsting massage på slutet ändå. Jag kunde massera i en timme och få 5minuter tbx.
Vet inte hur länge vi var i älgsjön, kanske 1,5 h inklusive bilresan på 5 min, men vi sa inte många meningar till varandra och då var det mest om hundarna, typ haha såg du Colins blick? Eller gud vad varmt det är! Sån himla stel stämning, blir väl så när man dumpat ngn?

Jag har fortfarande förväntningar känne rjag. Vill att han ska säga ngt, fråga ngt, be om ngt . Men det kommer aldrig ske. Han verkar skitarg.

Vet inte varför jag har förväntningar egentligen, vet inte ens ritkigt vad jag förväntar mig. Men tror jag hade hoppats att han skulle kämpa lite, lixom försöka få tbx mig. Eller iaf kä,mpa för att få bo kvar tills han hittat ngt permanent nytt boende. Men men men är väl egot  och bekräftelsebehovet som talar.
Han kanske har samma förväntningar på mig? Vore ju inte såå konstigt när jag jagat honom halva året.  

Berättade för en av mina närmare gamlingar att jag kastat ut mannen, hon är konstnär och hon förstod.
Hon vet att ajg haft svårt att konsentrera mig och sällan fått ro att måla.

Har pratat med Nina som oxå är en konstnärssjäl och även hon nyligen singel, vi diskuterade om det kanske är så att man får offra det där med att ha förhållanden om man ska kunna vara kreativ. Eller så får man hitta ngn som matschar tempramentet och känslorna??

Ja vem vet jag ska iaf testa vidare, kanske inte denna vecka eller ens denna månad, eller detta år. Skulle vilja ha en älskare till att börja med.

Hundarna luktar sjö, själv hann jag duscha av mig innan jobbet, men hann ej med att duscha dem, dessutom hade de nästan precis torkat.. Jag ska duscha dem imorn orkar fanimiginte nu.

Imorn börjar jag 7 så tänkte faktiskt lägga mig tidigt och läsa några sidor i boken och sen sova. Jobbar bara till 11.15 så sen har jag hela dagen att göra vad som faller mig och hundarna in. Kanske drar till skogs och kollar efter svamp och bär? Eller drar till havet och badar där, om vädret tillåter? Finns ett nakenbad i Gävle, funderar på att besöka det, för jag hatar att bada med min bikini och jag hatar att ha tusentals folk omkring mig när jag badar, jag vill vara ifred, med hundarna. Undra hur många nakenbadare det finns och undra om de är sociala? Jag vill ju bara bada inte socialisera med andra nakenfisar.
Hata är ett starkt ord och jag överanvänder det, bara såattnivet.

Vi har det så bra, lyssnar på sommar och j...

mms_img149155482 (MMS)

Vi har det så bra, lyssnar på sommar och jag ska måla tånaglarna nu


Sömnig

Har sovit jätte dåligt inatt bara vaknat hela tiden så jag gav upp vid 10 och gick upp. Kan meddela att jag aldrig åt några chips och drack inget vatten heller de blev saft ist, funkar de med =)

Aningens full, aniiiiingeeeens...

Blev bjuden på en helkväll av min fina kollega och namne Sanna W. 

*Cencur* :P

Nu ska jag sova. men först dricka lite vatten. och äta lite chips, orkar inte tillaga ngt.



Men det är synd om hundarna

Ska man skratta eller gråta?
Sa till exet att han fick träffa hundarna när han ville och t.o.m ha dem då och då, lite umgängesrätt-style.
Han verkade på och jag kände mig snäll och storsint.

Igår gick ett tillfälle förbi p.g.a att jag missade hans samtal(då jag stod och diskade och mobilen låg och laddades i ett annat rum) och när jag ringde upp 30min senare hade han hunnit åka till huset där han bor.

Så ville han ha en ny chans idag, oki sa jag. Det skulle bli runt 16(hans val). Men sköts fram till 18 (av honom) Så dyker han upp typ 18.10 och hundarna blir ju överlyckliga, han har med sig extra gott godis och tränar lite rulla runt med Colin och Ligg med Phoebe, sen berättar han att hans kusin fyller år och att han stressat hela dagen och måste dit nu, sen åker han. Så han var alltså med hundarna max 5 minuter, tror t.o.m att det bara var 3 minuter.

Så. Jävla. Dum. I. Huvudet.

Om det var såå stressigt för honom kunde han ha ställt in igen, inte som att jag berättade för hundarna att han skulle komma juh.

Det blev bara ett enda stort stressmoment för hundarna nu. 
Colin fick mest ångest och skällde en massa när exet gick. Jag hade inte tagit ut dem efter deras middag eftersom exet hade sagt att han ville komma och ta ut dom och vara med dem en stund. Då detta alltså inte blev av gick jag en runda, men Colin sket efter 5 meter och ville sen bara hem. Han trodde väl att husse skulle komma tillbaka?


Och den där idioten var man kär i.

Hahahahahaha jag väljer att skratta och inse hur glad jag ska vara att jag kom undan innan det var för sent. Jag har trott att jag är en bra människokännare men i år har två människor visat mig annorlunda.
Det är nog mer så att jag bra på att se det bästa hos människor, tills jag får nog då ser jag plötsligt allt det dåliga.


Vägval

Fyfan.. Har precis lyssnat på Ubah Musse's sommarprat. Hon kommer från Somalia.

Man får perspektiv av att höra hennes berättelse.

Tänk att krig kan pågå så länge. Tänk krig och torka samtidigt. Undra hur de ser på sina liv där i Afrikas horn? Har de hopp? Vad får de drivkraft ifrån? Hur orkar man leva i ett nytt land helt utan föräldrar? Så många frågor.

Jag blev iaf inspirerad och åkte till gavlegardarna för att höra om mina alternativ. Det fanns typ inga.. De avrådde mig att säga upp lgh:en innan jag visste vart jag skulle flytta. Och de är helt oflexibla vad gäller uppsägningstid och dubbla hyror osv. De kan sträcka sig så långt att jag bara får 2 dubbla hyror om jag skulle få en lgh genom Direkten. Om jag säger upp den här månaden så ska jag vara ute sista november. Jag har 70% på jobbet fram till Januari och sen vet jag inte, kan få förlängt igen eller tvingas gå ned på 47,5% igen.

Jag kan ju söka nytt jobb. Eller satsa på min kreativitet. Eller både och. Eller eller eller.

Krisar det på allvar får jag väl skuldsätta mig och hoppas på bättre tider.

Ska ta helgen och tänka över om jag ska säga upp lgh:en och hoppas att jag hittar en annan innan jag blir bostadslös.

Målar vidare..

mms_img-60704475 (MMS)

Målar vidare..


Pissdag

Vaknade och var på dåligt humör. Fan vad jobbigt allt är. Orkar inte med allt, och känner mig helt okapabel att ta beslut för varje väg man tar kan vara en fälla. Kollar på lgh:er i sthlm, kollar på lgh:er här i Gävle.

Vill bo kvar men har inte råd. Alla dessa utgifter, hur kan en person ha så mkt utgifter? Skillnaden att byta ner sig känns så liten i pengar. Jag kan komma undan med att betala mellan ett och två tusen mindre, men då får jag oxå bo i ett miljonprojekt och det ekar i betongen det vet alla.

Ska jag säga upp den här lgh:en utan att veta vart jag ska flytta sen? Kan åka till Gavlegårdarna och fråga om jag kan få bryta kontraktet och byta ner mig utan dubbla hyror, men betvivlar att de går med på de. Och att fråga om hjälp och få deras oflexibilitet bevisad ännu en gång, klarar jag av det idag?

Jag vill inte flytta, jag måste flytta.

Har jobbat klart för dagen. Nu blir det hu...

mms_img-78879485 (MMS)

Har jobbat klart för dagen. Nu blir det hund runda och sen ett litet bad.


Nu borde det synas vad det ska bli?? En s...

mms_img157968491 (MMS)

Nu borde det synas vad det ska bli?? En skärgårds silnedgång jah


Lyssnar på gina dewaris sommarprat och det...

mms_img-63889759 (MMS)

Lyssnar på gina dewaris sommarprat och det är väldigt bra.


En början

mms_img-20891301 (MMS)

En början


Finnen

Har fått en jätte stor finne! Riktigt inbakad är den. Blir så irriterad på finnar. Igår klämde jag den och tänkte Yes där fick den, men så enkelt var det inte, nu har den bara växt och blivit oklämbar ist. Den här finnen kommer tillbaka år efter år och hemsöker mitt ansikte, och jag klämmer alltid för mkt så får jag en stor skorpa som är fulare än finnen var från början =(

Igår stavade jag fel till överraska på facebook, skrev överaska. Ville ändra det men då var det redan kommenterat och gillat, så då sket jag i det.

Skriver lite på min deckare, men känner att jag borde veta mer om Månkarbo för att det ska bli trovärdigt. Men får väl vänta med miljöbeskrivningarna och sånt och fokucera på personerna och handlingen.

Tycker det var dumt av mig att välja Månkarbo ändå, borde valt Andersberg eller iaf Gävle. Om man väljer en plats man känner så får man ju så mkt gratis.

Jag får väl skriva två böcker om jag vill och jag får väl googleearth:a Månkarbo lite då.
 
Det är det sköna med livet, man får faktiskt göra precis som man vill när man vill.


Pengar

Tänk om inte vädret påverkade så mkt. Jaja det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder, de har man hört sen barnsben. Men det är inte direkt så man längtar ut när himlen är grå.

Idag ska jag panta burkar har jag tänkt. Har hittat en hel säck i förrådet som jag hade förträngt. Är luspank annars för min lön kommer inte förens imorn den. Vet inte hur mkt jag får direkt men de blir ju mindre än vanligt p.g.a semestern.. Inte så passande för mig som har mer räkningar än någonsin, men jag har mig själv att skylla. Jag kunde ha valt att låta Simon bo kvar i tre månader och dela vidare på utgifterna. Men jag ville bryta helt och jag ville göra det snabbt, det är enda sättet jag klarar av att göra det på. Så ska faktiskt inte klaga. Inte så mycket iallafall.



Wohoo, minst sagt

Åh vad roligt det var.

Gick först och rastade dem sen lekte vi på hundungdommarnas agilityplan, de fick ta vilka hinder de ville så fick de godis, sen sprang vi en liten bana en och en de var jätte duktiga fast jag aldrig riktigt tränad dem i agility, det var ju Leo som var agilityhunden.

Sen gick vi mot vanliga planerna, var hur mkt bilar och folk som helst var ju öppna-onsdagsträning med skott och allt. Och vem ser jag då om inte Inga med Keno. Blev så glad =) De har ju klarat av att få 1:a pris i 3:an och ska tävla i Elit nästa gång, sjukt imponerande. Vi stod och pratade länge, och sen gick jag en till rastningsrunda innan jag och vovs passade på att leka lite lydnad på en ledig plan.
 
Sen tittade vi på när Inga och Keno tränade sitt i grupp med några andra duktiga hundar och förare. Keno och en till hund var de enda som klarade av att sitta de andra la sig bara.

Ska nog dit och leka snart igen. Blev dock inte så att jag hade en vovve i bilen som planerat utan körde med båda samtidigt.

Åkte dit för att hundarna skulle få ha lite roligt och det fick de sannerligen ha, de var så duktiga oxå!!

Ändrade planer som ändrades igen

Norrland ställde in, så nu ska jag ge vovs mat och sen går vi själva ist. Ska ha fickan full med godis och stanna någonstans och träna. Ska köra igenom ettans program men skippar apport och hopp över hinder.. Hmm eller så åker jag till bruks var ju år och dagar sen nästan.. Nu är det svalt så man kan ha en hund i bilen medan man tränar med den andra.
Se så bra det kan vara att blogga man kommer på superbra idéer =)

Cencur kan vara nånting bra oxå

Jag är för privat här på bloggen, ska gå in och rensa lite. Jag vet int ehur mkt jag bryr mig egentligen men får små ångets av det ibland, skriver så fort och ofta mitt i känslorna så jag komem rinte ens ihåg vad jag sagt.
Tänker att de är bra då har iaf familj och vänner koll på vad som händer. Jag har sluppit ringa och berätta att det tagit slut för jag skrev de på facebook ist. Och ännu mer detaljerat här.



Har för övrigt diskat bort nästan alla disk och lagat pasta och ätit upp allt på tallriken. Hittat två tavelmotiv bland mobilfotona. 
 

Nu ska jag rensa då......


<>

Var hemma hos Malin några timmar och vi pratade om allt mellan himmel och jord. Ella har börjat på dagis så vi var ensamma med de röda och katterna(se bild nedan.. dock bara lillkatten asta, katten bosse kom ej me på bild) drack kaffekopp på kaffekopp =) Sen gick vi en runda i området och då fick jag se världens sötaste lilla faraohundvalp. Den hade en storebror som skällde ut oss efter noter, men den lilla skuttade bara efter och var glad. Hade dock inte så inga bildbevis.

Kom hem vid 2 tiden och tog ut mina egna små hundar till backen så gick vi upp och ner där =)
Vi blev alla lite anfådda..

   

Vid 7 tiden ska jag gå hundprom med Carro och Norrland (en tjej vi kallar Norrland för hon kommer från Luleå eller Umeå, minns ej) Carro har väl med Bilbo och Norrland sina två små shitzus och jag har ju med Phoebe och Colin såklart.

Fram tills dess har jag egentid, blir det ngt målande så kommer bilder under arbetets gång. Har inte sålt ngt på min rea eller fått ngn beställning. Lika bäst, då kan jag fokusera på min egna utställning. Har ju iof Simons föräldrars taxar men de är inte direkt inspirerande nu. Dessutom kanske de inte vill köpa nu när jag dumpat deras son. Är sugen på bilar och städer och himlar och hav och landskap. 
Har inte tömt mobilen på bilder på hela sommaren så det ska jag göra nu. Kankse hittar ngt där att inspireras av.


=)

mms_img-22779673 (MMS)

=)


Fika

Ska iväg och fika med min bästa Carolina och hennes pojkvän Jonas.

Imorn ska jag till skutskär och fika med Malin. Har så många fler riktiga vänner än vad jag ibland tror =)

BN

Ser på Beaking News/eller BN som jag kommer kalla det) på tjocktv:n.
Sen blir det sängen för mig och le vovs.

Men det funkar..

mms_img942603268 (MMS)

Men det funkar..


Tjock tvn

mms_img744309800 (MMS)

Tjock tvn


Lägenheten är väldigt kal nu

mms_img-83625505 (MMS)

Lägenheten är väldigt kal nu


En fråga

Hur bloggar man gratis via sin android? Jag vill lägga in bilder så det blir stora utan att behöva använda sladd.

Har en bra dag

Dagen är min och jag älskar det.

Har pratat över 2 timmar med Susanne i telefon. Och sen pratat en halvtimme med Nina. Båda är vänner från gymnasietiden.

Gick och småplockade i lägenheten undertiden och kände mig helt normal. Känns som att men det är ju så här det ska vara, man måste äga sitt eget liv, och visst har jag gjort det stundtals med Simon men mest förlorade jag mig själv i en tvåsamhet som kanske inte riktigt fanns så det blev en ensamhet, för mig iaf.

NU ska jag fixa mat supersnabbt för jag såg att It's me or the dog börjar kl 14. Jag gillar Victoria hon är hård men supermjuk på samma gång. Tydlig för hundarna.



Måndag

Ännu en orolig natt. Drömmer mardrömmar om bebisar.

Vaknade och klev upp 10. Gav hundarna mat och gick ut direkt de var klara. Såg på Phoebe att hon gillade att det var ordning och reda igen. Vi har gett dem mat tidigt och sen låtit det vara öppet ås d efår gå ut om de vill sen har de fått gå ut typ en timme senare.

Men nu ska vi tillbaka i mina gamla rutiner. Hundarna är prio ett.

Tänkte på Simon igår, fan vad ensamt han måste sova nu. Jag har ju hundarna att mysa med. Men iof han klagade alltid på att han fick för lite plats.

Idag ska jag diska och måla.


natti

Går och lägger mig snart.
Har hängt om tavlorna och dammsugit bort den värsta skiten. Bäddat rent, fick ju behålla (iaf tillsvidare) sängen.

Sov gott

REA

http://sannasgalleri.blogg.se/

check it out

slumpar bort alla tavlor för nu ska det skapas nya inför en utställning som jag bara måste ha innan årsskiftet. Om jag så ska betala för att få ställa ut.

Det kan vara vädligt dyrt att sova

Ska på Bio kl 16. Apornas planet.

Har varit och fönstershoppat i stan och i valbo. Köpte ett nytt skissblock till skolan. Och ett paraply, samt en 5krs-korv på Ikea.

Kollade på  soffor och sen sängar och helvete vad dyrt det är. Den jag ville ha kostade 60 000 kr. Det blir 120 000 för en dubbel. Men det var en hästens och ställbar. Priserna var ej utsatta och här stämde uttrycket; måste man fråga har man inte råd.

Harbo

Åh vilken gobit. Hur liten och söt som helst, och pälsen är precis som på en liten foxterrier valp. Miriam var gosigare och socialare än någonsin, så det är nog bra för henne med en lillasyster att konkurera med =)

Gick långprom me mamma och svempa och seven rullade sig i bajs, skönt att det inte bara är mina hundar som gör sånt.

Köpte två nya koppel idag till hundarna röda med reflexer i. Bra nu när mörkret kommer sig smygande.

Jaha

Då sitter man och ser The Game med vovvarna.

Jag har ont i magen. Ska få mens i helgen. Tänk om jag inte får det nu när vi krisar som aldrig förr. Vore ju mitt liv i ett nötskal. Men det finns inga ovälkomna barn i min värld.

Idag fick jag fingrarna ur arslet och lade upp ett hemma hos som tidigare utlovats, bättre sent än aldrig och snart kanske det är för sent. Lite sjukt att visa upp ett hem som är påväg att splittras, eventuellt iaf, men jag är nöjd med vad jag gjort med stället.

Fotona är så där. Har ej lärt mig kameran och har slarvat bort min instruktionsbok så.....


Om någon tänkt på dte så har jag int elagt ut några bilder fårn london och d är för att typ samtliga är felexponerade, de är överexponerade osm i helvete. trist men så kan de vara, man ser inte så bra på skärmen hur bilden faktiskt ser ut. Svin dålig fokus oxå. Jävla skit nu blev jag irriterad bara av att tänka på det. Och reklampausen är slut för länge sedan back to The Game.


Den som beställde dessa ville inte ha dem ...

mms_img-16259700 (MMS)

Den som beställde dessa ville inte ha dem så nu står de här i sovrummet, tills ett nytt hem dyker upp. Men jag gillar dem så vore inte hela världen om de fick stanna. Vill gå i skogen till höger...


Hemma hos


Framsidan


 toan



matbord



kök








skrivbord/arbetsplats








sovrum
















<3 terapitanten

Mellan 10 och halv 12 ungefär så hade jag mitt första samtal med min terapitant.
Det kändes väldigt bra. Gillar min terapitant. Och vi har reserverat flera tider. Kommer bli ungefär varje vecka och ibland varannan.

Är väldigt positivt inställd till alltihopa, känner mig lixom lätt hela jag.

Det är väl kicken av att sätta igång alltihop, lär ju bli riktigt jobbigt så småningom.

Tror inte jag kommer gå in på några detaljer här. 

Känns som jag får en paus från tankarna nu när jag har någonstans att tänka högt.

Direkt efter ringde jag till Simon och Mamma och berättade hur bra det gått.  
Jag och Simon är ju på paus. Jag vågar inte avsluta relationen så abrupt mitt i en mådåligtperiod + pms.

Jag vet ju inte hur mkt mitt mående påverkat relationen, eller om det är relationen som påverkat mitt mående.

Sen cyklade jag och köpte kräftor för att jag varit så duktig och börjat prata, positiv förstärkning skadar aldrig!!!!

Nu har jag varit ute med hundarna och Colin rullade sig som vanligt i skit. Han har sånna perioder ibland. Så nu är han duschad för femtioelfte gången den här veckan!!

Imorn ska jag åka hem till Mamma och gosa med Bea siameskattungen.

Är så otroligt sugen på att skaffa en kattunge eller hundvalp, men det är inte läge. Jag tror det bara är den villkorslösa kärleken jag vill uppleva och den får jag ju av mina finfoxar ändå. Det är bara att gå och kolla brevlådan utan att de får följa med och sen komma hem igen så översvallas jag av pussar och hopp och glädjefnatt.


Skitälskaren

Idag ringde kvinnan jag ska få prata med. Hon var angelägen att vi skulle mötas väldigt snart och vi bokade in 1september, men sen ringde hon nyss och hade fått återbud imorn så nu ska jag dit redan imorn.

Bra bra bra.

Idag har Colin rullat sig i samma skit två gånger och sista gången gick även hans koppel sönder, i handtaget. Han drog som ett psyk för att få rulla sig mer. Så får köpa nytt. Har lite olika koppel men gillar de jag haft nu. Så enkelt att koppla ihop dem till ett långkoppel till Colin, som inte får vara lös så mkt. Phoebe har nästan aldrig koppel ( ja jag vet att jag skryter om det ständigt, men jag är väldigt stolt över henne för att hon är så duktig.) men jag vill ju ha med ett åt henne som säkerhet. Även om hon klarar av det så brukar jag koppla henne när vi går över vägar eller om jag ser hundrädda folk eller så.


steg 1 -check

Det gick nog bra tror jag. Berättade saker jag aldrig sagt till någon, och jag ska få hjälp och jag ska få någon att prata med.
Sen lämnade jag tbx ljudböckerna. Men had eej kontante roch de tog int ekort så får betala de 16kr en annan dag.

Nu ska jag testa min nya mjölkskummare.

nu börjar det

Fick läkartid kl kvart i 3. Vad fort de går ändå. Allt kanske inte är fel i samhället ändå.

Förlåt min frånvaro. Jag mår dåligt för of...

Förlåt min frånvaro. Jag mår dåligt för ofta, orkar inte blogga.


Hemma hos - inom kort!!!

Håller på och plockar undan lite så jag kan fota lite hemma hos reportage..

Poppar musik och sjunger lite så de flyter på bra.

Ingen mat och inget vatten, bara värme..

Jag skickade nyss två sms..

SMS:a KATASTROF till 72910 så bidrar du med 50 kr

Sms:a AKUT TORKA till 72 900 och skänk 100 kronor


Många bäckar små sägs det juh.. Jag skänkte 150:-
Hoppas att pengarna når fram och att de gör det i tid.

Det var allt om det.

Stadsbesök

Bästa dagen!!!
Jag och Simon tog cyklarna till stan och åt frukost i gallerian och spanade på folk, sen gick vi till alla skoaffärer vi hittade. Simon hittade ett par höstskor på din sko och jag hittade ett par prommenadskor(400:-) [som verkligen andas samt är lite fotriktiga] och billigaste snyggaste gummistövlarna(200:-) på Zimmermans. Vi besökte oxå Cervera där jag fyndade tre st sittunderlägg till stolar. Köpte en snygg ranmdig tröja på stadium. Fann en massa annat vill ha saker..Som exempel hittade jag den mjölkskummare/kokare som jag letat efter, dne fanns på cervera, men sen hittade jag samma fast 100kr billigare på Claes ohlsson. Vi hittade oxå en svin billig wakeboard och billiga våtdräkter där. Men det får man shoppa en annan dag. Mjölkokaren/skummaren ska jag nog investera i redan nästa månad. I will save a fortune på att göra latte hemma juh. Minns ej vad maskinen hette men typ latte expressen OBH nordica.
599:- en latte kostar typ 30-40 kr så om man säger 35.. då "tjänar" man in den på 17 koppar. Nja inte riktigt mjölk och kaffe kostar ju oxå såååklart, men ändå man ser ju tydligt att de kommer löna sig. Särskillt om jag börjar använda den där termosmuggen jag fick i julklapp av mamma. Då blir de ju ingen kostnad för pappersmugga rme dlock (finns för 29:- på claes ohlsson)

Nåja vi avslutade dan på stan med en mini sushi. Vi köpte styckes bitar för 10kr st. Jag tog en omelett, en ebi och en lax, så fick man soppa och vatten gratis. Simon tog tre ebi (jätte räcka).
Cyklade den fina vägen hem.

Nu ska vi ut med hundarna.

Jag högg in direkt, sen bastade vi. Imorse...

mms_img-12449904 (MMS)

Jag högg in direkt, sen bastade vi. Imorse tog jag seven på en runda och lyckades vricka foten, men nu ska mamma linda min lilla fossing.


Kolla vilken duktig vovve, matten sprang n...

mms_img-11308207 (MMS)

Kolla vilken duktig vovve, matten sprang ner och ropade "stanna här" över axeln.. =)


Har tagit plats på silverpilen =) utö nästa

mms_img389465532 (MMS)

Har tagit plats på silverpilen =) utö nästa


Långbäling here i come

Imorn åker jag =)
Tar inte med någon hund, då blir det rättvist. Colin blir så oft ahalt ändå, lika bra att undvika hala klippor..
Nu film mys.
Får visa bilder på lgh:en efter resan, hann inte idag.

Skyll inte på rasen!

Tror vissa väljer en ovanlig hundras för att kunna skylla sina egna tillkortakommanden på hunden.

"Det är så mkt jakt i den här rasen, kan omöjligt ha den lös.." har jag hört många säga.

Eller så tar men en hanhund för då kan man skylla allt odrägligt oönskat beteende på testosteronet.

Tror nästan alla hundägare har bortförklarat sig på liknande sätt någon gång. Särskillt jag själv, men vissa gömmer sig mer bakom sin hund än andra, helt klart.


Nä skyll inte på rasen eller på testosteronet, skyll på dig själv och att du inte hittat rätta vägen att nå din hund, att du kanske gjort fel i början. Att du låtit dåliga vanor växa till invanda beteendemönster.


Nu ska jag iväg och hjälpa Simon köra iväg någon bil.
Förstår nmig int epå hantverkare,d e enda de verkar göra är att köra runt runt stan och sen ha 2h lunch, sen åker de och ska jobba men då fattas de grejer så då åker de runt runt stan igen.
Borde byta branch.

svar-på-tal

Yes box bilder ska framskaffas!

6 dagar

I går la jag mitt schema för nästnästa period. La bara kvällari veckorna och dagar på helgerna. Blir inte mkt ledighet den här hösten. Har sökt semester för de dagar som krockar med skolan. Börjar den 18e.. 
Hoppas det blir en hit att gå där. Ser fram imot det lika mkt som jag fasar. Så mkt att göra, så lite fritid, hur ska jag hinna äta och hinna med hundarna och umgås me Simon?

Jag hoppas att effektiviteten som jag vet finns inom mig blomstrar fram som aldrig förr helt utan negativ stress.

Lämnade in min tidsrapport och gjorde allt klart för 6 dagars semester. Ska till Långbäling. Men är lit eosugen, hade varit skönt att bara vara hemma med hundarna, de är lixom inte ritkigt välkomna, Seven och Phoebe är ju enemies sen länge och nu har vi bara en stuga i år så de är omöjligt att ta med henne. Jag kan ta med Colin men då blir Phoebe helt ensam hemma, för Simon jobbar. Mamma har sagt det där om en stuga för länge sen men jag har på ngt vis förträngt det.
Hade kanske inte fått ta med Phoebe iaf.
Vill inte lämna henne och särskillt inte för att åka till en av hennes favoritplatser utan henne, komma hem och stinka skärgård fan vad taskigt.
Men men nu har jag ju tagit ledigt för att åka dit och det är min favoritplats oxå.
Aja går iaf och velar en massa över om jag ska åka eller inte. Inbillar mig att jag skulle måla en massa och vara aktiv i skog och mark + på stranden med hundarna, om jag stannar hemma. Kanske åker dit men bara stannar två nätter som en kompromiss? Jag har imorn på mig att bestämma mig, smat googla reda på bästa sätt att ta sig dit. Lär ju ta bilen till båten, men de måste finnas rimlig parkering. Jag är ju inte gjord av slantar, tyvärr ;)
Tänk att man kan bli stressad av semestern, aldrig tidigare har jag upplevt sån semesterstress som jag gjort denna sommar. Helt sjukt, hoppas de är tillfälligt och inte bara bara början på vad som komma skall.

Nu ska jag ta ett bad och hoppas på att jag får lite aptit efter det, känner mig grinig och surig för att jag itn eätit på länge.
Imorn kommer jag inte ha några aptit problem för då är det kräftor på menyn, de är frysta så de ligger och tinar sig sakta i kylen. Mumsmumsmums.
När jag blir stor ska jag ha en jättekräftskiva och bara folk som älskar kräftor och kan sitta en hel kväll och bara ha det bra med fina samtal runt kräftpillrandet och dricka god öl ska få komma. Det ska vara färska kräftor only och det som gillart och tål det kan få nubbe. Vilken fest det ska bli. Jag ska ha den nära havet och när alla är klara blir det bastu. Får hyra in en nykter badvakt som kan hålla koll. Inget får gå fel.  

=)

mms_img-12977443 (MMS)

=)


Fick ett ryck

Vi har målat om vardagsrummet och passat på att möblera om den här veckan. Och jag har jobbat och sett Harry Potter i 3D.
Igår var det fest här hemma långt in på små timmarna. Vart väldigt lyckat tycker jag. Men jag skulle inte ha tagit den sista groggen.
Men blev iaf inte särskillt bakis, så det var ju skönt.

Nu ska jag lägga mig.


RSS 2.0