tvåtusenelva bara ett av alla unika år

Oj vad laddat det är med att påbörja ett nytt år. Jag är glad för varje år jag får. Visa är bättre än andra. Men jag vill inte vara utan det sämre åren heller. Ett år kan känna skort, märker jag ju äldre jag blir. Men det är ändå så pass långt att det mesta få plats i ett år. Man hinner ha ångest, känna lycka, uppleva sorg, finna ngn slags mening i ngt litet. Kräkas, se en solnedgång eller uppgång, bli full, vara bakis. Se en otrolgit dålig film, se en jävligt bra serie, fotografera ngt vackert, missa en buss, se ngt otäckt, leka en ny lek, spela ett nyt spel, bråka, kramas, utvecklas, ha träningsvärk, bestiga ett "berg", klappa en hund, kasta pengar i sjön, moralisera, makulera, stöta på en paragrafryttare, känna hat, känna kärlek, utöva kärlek i form av sex, önska sig bort, önska sig hem, sakna ngn, ringa tusentalssamtal och smsa och mms ännu mer. Simma i havet eller i en sjö eller i en pool. Känna hopplöshet.. Ja detta var bara en bråkdel av allt man hinner på ett år.
Förhoppningsvis överväger det goda det onda.
Man får lätt lite ångest av att ett år tar slut. Aldrig mer igen får man uppleva 2011. Inget år är det andra likt och tur är väl fan det. Visst den 31 december tar det alltid slut och den 1:a januari börjar det jämt, me traditioner hit och traditioner hit dte blir ändå aldrig riktigt samma. Vad man än gjort och upplevt så var det unikt, bra som dåligt.
Jag ska lägga mig nu för jag börjar kvart i 7 imorn. Efter 14 då jag slutat för dagen blir det en långis med vovsis. Jag ska äta skaldjur och drick applesour drinkar, hundarna ska få tugga på oxöron, fårben och märgben.
Jag tänkte snabbt så där; att vi ska minsann äta ut året med stil, men sen kom jag på att man borde ju äta in året med ännu mera stil, lixom sätta standarden för hela året. Vad kan vara den finaste frukosten?
Visst har jag sagt att jag tror på 2012. Är så sjukt hoppfull alltså! Har ansträngt mig som fan i slutet av året att fixa en massa saker, och känner att det lönat sig.
Imorn ska jag tänka ut ngt bra nyårslöfte. Minns tyvärr inte förra årets löfte, men det är jag nog inte ensam om.

Målar på den här..

mms_img204285002 (MMS)

Målar på den här..


Fixat

idag har jag varit på banken och avslutat mitt företagskonto och bankgirot och kreditkortet. Ska avveckla min enskilda firma, eller iaf låta den vila tills bättre tider. Man får ju sälja för 30000 innan det är skattepliktigt. Så jag tänker bara sälja privat. Man kan ha det som hobbyverksamhet oxå.
Känns jätte skönt att ha gjort det iaf. Nu är det bara kontakten med skatteverket kvar.
Det här året har verkligen blivit ett avslutens år. Har tagit en massa bra beslut-
Känns jätte skönt att få bort bördor i livet. Jag kan ha företag igen i framtiden när jag har råd att ta hjälp med det som jag inte kan/orkar fixa med.
Jag kan ju måla vidare för det, och tro mig det ska jag.

Julklappar

Idag har Mamma varit på blixtvisit i Gävle. Mkt trevligt. Jag fick julklappar från mamma och mix(och hennes ämil). Tackar och bockar, aså himla bra grejer fick jag. En morgonrock, en filmkamera!!!! och applespur och ett linsskydd till min kamera. Tappade ju bort mitt linsskydd förra året =(
Har jag berättat att jag fick en trådlös router av Elias. Så jävla snällt!
Jag har blivit antagen till en kurs på Gävle Högskola
Medie- och kommunikations vetenskap 1-30
Har reservplats 23 till kreativt skrivande kursen på Södertörns Högskola.. Så den kan jag stryka som alternativ.
Så nu är planen som följande.. Jag tar och går den kursen jag blivit antagen till här i gävle, sen söker jag i tid till kreativt skrivande till hösten i sthlm. Då kommer jag forhoppningsvis in och kan ta en studentlgh och behålla min plats i bostadskön. Sen när jag är på plats kan jag fixa jobb och skaffa en riktig lgh och bo kvar i elstocholmo även efter studietiden. Så fort jag fått ordning på boende och inkomst så ska jag söka till konsthögsklolan. Tror så himla mkt på dne här planen. Den är långsiktig med en massa delmål. Dessutom känns det tryggt att gå en kurs här i Gävle innan, då hinner jag kanske fatta hur det fungerar i högskolan och kan känna mig lagom cool när jag ska plugga i storstaden =)
Men vinner jag på lotto så ändras planen då köper jag en värsting lgh och söker till konsthögskolan på momangen. Ska dock gå kreativt skrivande oavsett, för det verkar så roligt. Man skriver typ en bok under kursens gång, om jag fattat rätt. Jag har ju börjat förstå att deadline is the shit för mig, så att gå i skolan kanske blir ett sätt för mig att få mina kreativa projekt gjorda. =)
Har så många små filmer att göra nu oxå. Men ikv ska jag måla. Har inte målat sen Bernersennen Xena projektet.

Kakdegs varianten

Imorn ska jag på stan och shoppa loss lite. Har jag tänkt. Målet är att vara på plats före tio och stå och vänta på att portarna till gallerian nian slås upp. Får se hur det går.
Jag ska ta ett bad nu och äta ben & jerrys glass.

Ja det blåser faktiskt nu

Nu är det storm. Tidigare trottsade jag detta och cyklade till gävlebro och fina statoil så köpte jag chips och tacodipp. Nu är dippen slut och bara lite chips kvar och jag är mkt mätt och det blåser betydligt mer nu. För ngn timme sedan hämtad ejag in cykeln för dne stod och vajjade så i cykelstället, blev lixom orolig INGET får hända mitt fordon.
Men nu ska dock trottsa Dagmar igen för Colin och Piffin e kissis minsann..

Jul jul jul

mms_img140382098 (MMS)

Jul jul jul


God Jul från mig och foxarna =)

mms_img-14299780 (MMS)

God Jul från mig och foxarna =)


Merry X-mas

Vissa skulle nog säga att jag firar julen ensam. Men det håller jag inte med om. Har redan varit hemma hos 5 personer och firat. Visserligen i en yrkesroll, men så känns det verkligen inte. Jag älskar mina gamlingar, och det är en ära för mig att få önska dem God Jul och fixa iordning  peppa de som inte vet om de orkar bege sig hem till barn och barnbarn för julmiddag. Eller sitta ned och fika med den som inte har ngnstans att ta vägen och som inte kommer få ngt annat besök än från oss i hemtjänsten.
Nu är jag hemma och har gått en lång prom med hundarna. Ätit tomtegröt och druckit en stark latte. Potatisen kokar på spisen och jag ska äta tre sortes lax med två sorters såser. Kollar igenom Alex Sculmans julkalender som jag missat helt, men de är ju bara bra får sån julkänsla så av att kolla och en massa skratt!
Spar Tvuvarnas jul till ikv eftersom jag sett nästan alla avsnitt ihop med en ensam dam och ska till henen just ikv, så då ska vi se slutet ihop =) (första veckan trodde hon att Charlie var en kille såfort hon hade mössan på)
Ikv har jag en dröm rad, ska till mina bästa gamlingar och går dubbelt med Elias min bästa vän.
<3 God Jul allihopa.

Levererad

Har varit och lämnat tavlan i Sthlm. Tänk att det bara tar två timmar att åka dit, känns ju så långt borta...
Fick bilder på Xena den 6:e började målningen den 8:e och idag blev den klar. Har aldrig jobbat så fort med en beställning. Fick och har separationsångest. Sån fin vovve, och roliga färger att jobba med.  Det har varit roligt att jobba mot en deadline. Från och med nu ska jag nog alltid ha det, även om dte gett en del ångest så är den iaf limiterad. Man får ju alltid ångets vid betsällnignar och med egna verk för dne delen. Det verkar höra till. Mitt i så vill man bara kasta skiten och börja om, men så målar man över en bit och ser att det nog går att få till det hela så fortsätter man, och de blir bra tillslut. Det jobbigaste är ju när man inte har lust och arbetet stannar av och man bara g¨år och kollar på en halvfärdig tavla och tänekr att den där ska jag ta tag i, imorgon, nästa vecka...
Men nu målade jag en tavla på typ 2 veckor. Har inte målat varje dag heller.. Jag är faktiskt imponerad av mig själv. Jag kunde..
Det var Carro som betsällt tavlan och hon ska ge den till sin Mamma i julklapp. Wena fick tyvärr avlivas i sommras =( Så det är lixom en minnestavla.
Fick skjuts till sthlm och lämnade av den på Åhlens City där Carro jobbar. Fast jag såg så lite av sthlm så gav det mig väldigt mkt, blev lixom så glad och spänd när jag tänkte att 2012 då ska jag bo där. Hoppas det blir sanning. Kom igen nu gud karma och ödet...
Ps, eldvittnet med lars kepler är lika bra som de tidigare böckerna, kansk ebättre.. Och sån bra berätare oxå, tror de är samme som läste upp zlatans bok..

I dagsljus

mms_img-10559157 (MMS)

I dagsljus


Mina gullhjärtan har redan somnat..

mms_img-14286697 (MMS)

Mina gullhjärtan har redan somnat..


Det var allt för idag..

mms_img-12280332 (MMS)

Det var allt för idag..


Målar och lyssnar på eld vittnet

mms_img-11919336 (MMS)

Målar och lyssnar på eld vittnet


Gör kväller nu.. Hoppas jag får flyt imorn!

mms_img-20726750 (MMS)

Gör kväller nu.. Hoppas jag får flyt imorn!


Om försäljningen

Sålde blåbäret, tänkte skriva om det detaljerat. Om hur jag ställde klockan på 10 för att gå dit och sopa bort snö. Hur den vägrade starta först, och hur länge de fick ha startkablarna på innan motorn vred om tillslut. Hur vi förhandlade om priset och hur mkt is jag hade i magen och hur mkt jag tjänade på det. HUr jag inte kunde äta på hela dagen och hur jag ändå bara fick i mig halva segerPizzan ändå. Det är sjukt nervpirrande att göra affärer, särskillt bilaffärer.'
Jag är glad att jag fick Blåbäret såld. Det var i precis rättan tid. Om ägodelar skapar stress och oro måste man ju göra sig av med dem. En bil ska vara trygghet och lättja, kanske tom frihet.
Så var de inte med Blåbäret på slutet. Och de nya ägarna föll för den, det märkte jag och jag tror de kommer ta väl hand om Blåbäret och han verkar få behålla namnet och det känns ju extra glatt.
Sålde en avställd, oskattad och obesiktad bil från 87 med sommardäcken på och två trasiga lås, slut batteri och trasig vindrutetorkare bak. Fick 3500:- cash, det får man vara nöjd med.
Tänkte skriva med mkt mer inlevelse, men blev lixom sorgsen, så tråkigt att dte blev som det blev, skulle ju rusta upp, styla och pimpa Blåbäret till max och börja kalla honom för Blueberry.. Men jag hann inte bli rik i tid.
Men jag skall alltid alltid minnas mitt blåbär, sötaste och snyggaste bilen jag haft. Och så lojal och stolt.


Målar på

mms_img274469967 (MMS)

Målar på


Kände

Att jag skulle koka över och spy allt mitt teknikhat över en oskylldig kundtjänstperson som säkert ändå itne kan göra ngt övetr telefon, ska gå in i en butik och så får de göra inställningarna, om de inte kan få de hoppas påd et bästa och hoppa sjag kan behärska mig. Ingenting INGENTING! gör mig så irriterad, hjälplös och arg som dagens teknik, dne stjäl så mkt tid ifrån mitt liv, när dte ska vara ett hjälpmedel inte som nu ett jävla irritationsmoment som får mig mordisk. Give me a fucking SMARTphone som är smart inte som behölevr ippdateras varje dag och är oanvändbar i 20minuter medan detta uppdaterande pågår och som batteriet tar slut på 12 timamr, och som och som och som.. FICKING hate this, omd e nu inte märktes..

Hatar

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhh blir så kukigt irriterad och känner för att slåss. nMin jävlA osmarta phone jävel klarar inte av att skicka eller ta emot sms. why i helvete? vad är det som är så svårt med det?
det har alltid gått men så helt plötsligt giock det inte. det gick första tiden med nya abbonnemanget men sen har det bara strulat. så tog jag mig idag tiden att kolla om jag kan få nya inställningar men då kan fittföretaget inte identifiera min mobil så jag ska följa instruktioner i min instruktionsbok och ställa in typ 7 olika grejer själv. Nej tAack fittjävlar jag hatar teknik och den här ska vara smartnog att fixa det själv. fuuuuuuuuuuuuuuuuuucccccccccccck you anusteliasonera. och så har de mage att ha en jävla robotkvinna som svarar och vill att jag ska beskriva mitt ärende, skrek att hon var en jävla ************ och bad henne ***************** sen hamnade jag 34 i kön, nu är jag på plats 24 och jag vill strypa ngn.n jävla skit i helvete att det ska få vara så otroligt svårt att sköta sina jävla asbonnemang, ta betaölt har de aldrig problem med. hatar alla företag i hela världen snart! Måste make it så jag kan anställa en person som tar hand om all jävla teknik som får mig att koka asv fucking ilska. jag har betalt för att det ska funka, jag har inte betalat för strul. go die motherfucketr!

Extra stark

Sitter med en hemmagjord, extra stark, latte. Vaknade av att det plogade utanför mitt fönster. Låg kvar och protestblundade säkert en halvtimme. Klev upp strax före 12. Och har matat och rastat hundarna sen dess.
Var ute med dem efter 00.00 så ingen behöver oroa sig för dem, de säger till om Matte sover för länge!
Önskar dock att jag skulle kunna vrida tillbaka dygnet lite, skulle behöva kliva upp vid 9tiden åtminstonde, men de verkar stört omöjligt, är för trött. och drömmer för bra hela tiden.
När jag druckit upp latten så ska jag cykla till maxi och köpa smör och mer lattemjölk och om de finns några bra vantar så ska jag införskaffa det med, fingervantar fungerar inte när man cyklar. Saknar mina fina tumvantar som jag tappade bort på julbordsfesten..

Meh åh gör det inte om ni inte vill

Har ingenting att meddela, eller kanske att The Help är dåligt adapterad, läs boken och sen filmen bara för att få vad jag sagt bekräftat.. Boken är så bra, men filmen är lixom ett dåligt ihopklipp av en masa händelser de ändå ändrad ifrån grunden. De kunde hellre ha klippt bort en massa karaktärer och låtit dem som var kvar få leva ut ordentligt för att förminska var enda jävla kvinna i hela jävla historien.

Vilken lyckad kväll

Bästa julbordet ever!
Så sjukt gott, perfekt kokad potatis, 10 sorters lax! Mmmm mmm mmm
Det ska jag minnas länge!
Jag blev minst sagt salongsberusad =) Fan vilken bra kväll alltså. Lovely!!

Julbord..

Håller på och tvättar lite, och smugglade in Colin med mig i tvättstugan nyss. Hoppas vi inte avslöjades, Om någon såg kanske jag hamnar i fängelse :P
Håller på och tinar märgben tills ikv, då Matte ska på julbord så måste vovvarna oxå få ngt särskillt..
Ska träffa kollegor på en bar innan och sen gå tillsammans till Julbordet, jag planerar att äta lax och gravlaxsås även till den rökta..
Jag tror jag ska bli lite salongsberusad oxå. Två öl max tre...
Hoppas detta julbord blir legendary...

PEPP

Jag har legat och krampat hela dagen och druckit te och latte om vart annat. Snart sett klart Gossip girl.
Imorn är det julmiddag med jobbet och jag har börjat peppa till ordentligt för det.
Ska faktiskt bli roligt.
Tänker nu bege mig ut på en lång rask prom med hundarna, för att få bort värken. Cirkulation är bra!
Hatar när folk säger sånt, men de finns lite sanning i det. Först gör det ondare sen släpper det om man rör på sig... Men mest är det för hundarnas skull, de har bara fått halvtimmes promenader som bäst nu när jag varit förkyld, och Idag känns förkylningen bättre. Plus att den mesta av isen smält bort från vägarna. Så då får jag passa på.
Ska ha med mig mp3:n.

Aj!

Har sån mens värk. =(
Över en vecka för tidigt, det i kombination med att jag haft ont i brösten tyder på ett tidigt missfall.
Vet inte riktigt varför jag delar med mig om det, men varför inte är ju väldigt vanligt.
Jag har oroat mig mkt för att vara gravid attd et ska sätta stopp för mina planerade studier, för min sthlms-flytt, för mitt målande.. Är nog för självisk för att bli Mamma, ändå, eller iaf inte mogen än. Kanske aldrig blir dte. Men jag tror jag är en sån som skulle växa med uppgiften. Det som skrämde mig mest var faktiskt att ha barn utanför ett förhållande. Av egen erfarenhet så tror jag det är viktigt med två engagerade föräldrar i ett barns uppväxt, och jag vet hur modernt det är natt strunta i kärnfamilj och allt och kära varanan vecka fråns tart. Men det tror jag inte heller på, visst fungerar det om det är tvunget, men jag tror barn mår bäst av att ha ett hem och två  föräldrar(oavsett kön) iaf det första åren och helst hela uppväxten. Men det är vad jag tror är det optimala, och det är väl bevisat att det går ändå. Mammor är starka och kan fostra barn på egen hand. Jag pratade bara om det optimala, detta är ingen känga till min bästa mamma eller alla andra ensamstående kvinnor out there, ville bara få ut vad min dröm är och vad som skrämde mig.
Jag är ledsen över att min Pappa inte ville vara del av min uppväxt och det har påverkat mig, kanske mer att vara medvetet bortvald och tillochmed hemlig än att inte ha ngn Pappa alls. Svårt att avgöra.. Men samtidigt så omfamnar jag de störda delarna av mig själv, kanske det som gör mig så observant på min omgivning, kanske det som gör att jag lätt hamnar lite vid sidan av och ser saker ur ett annat perspektiv.
Är övertygad om att jag kommer skriva böcker och att jag kommer måla, att min framtid ligger i det.
I natt drömde jag att jag var någonstans norrut och jag skulle cykla till sthlm. I en komplicerad kurva kastades jag av vägen och landade på en tunn is som sprack, jag hann ligga på isen så pass länge att jag hann tänka nej den kommer spricka och när den sprack tänkte jag att jag vetat det. Jga och cykeln sjönk sakta ner i vattnet och jag var bara rädd för hur det skulle kännas med det iskalla vattnet och rädd för att bli förlamad av kylan, men insåg att jag inte kunde vänta utan var tvungen att ta mig upp på en gång och jag kom upp, fick tag i ett räcke som nu helt plötsligt omgärdade vägen. Hade vägen haft detta räcke nån minut tidigare hade jag inte kunnat flyga ut över isen, iaf inte tillsammans med cykeln räcket var ca en meter högt och med en stång ca 30 cm över marken och nästa stång en meter hög, som sånna där det kan avra vid övergångsställen för att cyklicter inte ska cykla rakt ut över vägen, men detta räcke var kring hela kurvan och jag minns hur jag reflekterade över detta. Hur kund ejag hama på isen när räcket är så högt?? Jag skulle precis bege mig upp på vägen igen då jag mindes cykeln.. Hur skulle jag kunna ta mig till Sthlm utan cykeln? Så jag sträckte ner min arm och fick tag på cykeln och drog upp den, den hade tappat hjulen. Gick mot stan med cykeln över axeln för att fixa nya hjul.. Sen hände en massa andra skaer, cykeln blev snodd av en uteliggare, stan var gävle fats på ngt vis förr i världen alla byggnader var i trä.. En hund dök upp i bildne men det kändes inte som varken Phoebe, Colin eller Leo för den delen. Men det var en terrier iaf.
Drömmen är otydligare för mig efter att jag fick upp cykeln.. Men jag gav mig iaf inte, kämpade mot massa motgångar och var snart påvägen igen mot sthlm.
Drömmar facinerar mig, jag tror vissa drömmar är viktiga, vissa bearbetar bara dagen man haft innan, vissa bär på besök från andra sidan, vissa är meddelanden, vissa är oviktiga, vissa är viktiga, vissa är bara drömmar, vissa är en glimt av framtiden, vissa är en glimt av liv som varit eller liv som kommer.

Therese

Igår skulle Therese ha fyllt 28år om hon inte drunknat, eller dränkt sig. Vad som än hände den där dagen så är hon borta. Och jag undrar om hon såg hur många som hade velat gratta henne, som minns henne, som saknar henne???
Jag tror ju på liv efter döden. Men jag tror inte på självmord och det kan låta elakt men jag önskar att det var en olycka att hennes tid bara var kommen och att hon inte gjorde det själv.
Jag saknar henne, och när jag såg hennes ansikte på facebook i rutan där de vsias vilka osm fyller år, så hajjade jag till, det var strax efter 12 på natten och jag kunde inte sova eftersom jag var täppt och torr i halsen. Jag har alltid kommit ihåg hennes födelsedag 12 i 12 är lixom så lätt. Men för mig var det fortfarande den 11..
Honb lir aldrig äldre hon blev aldrig 27 och hon blir aldrig 28. Jag var äldre än henne från början, men nu växer jag ifrån henne precis som jag tvingats göra med Ditte.
Jag funderade på att skriva ngt i hennes logg, men orkade inte. Stängde av datorn snabbt. Gick och la mig bara.
Skrev en rad dagen efter.
När jag tänkt på döden komemr alltid livet fram som en oändlig sak av möjligheter. Jag tänker på allt jag kan göra och att jag inte behöver sitta still i Gävle att jag kan ta mig ut i världen. Men sen blir jag matt av alla val och möjligheter oki nu är jag iof oxå sjuk och har feber till och från. Men annars oxå det vet jag. Döden inspirerar till att leva livet men det förlamar oxå, för det finns så mkt man kan göra med sitt liv att dte lilla kan verka oviktigt och kanske tom slösaktigt.
Meningen vet vad osm är viktigt, det du lägger hela ditt liv på kanske visar sig helt fel i det stora hela. Du kanske väljer helt fel och får reda på det när det är försent. Jajaja samma för mig såklart. Jag sitter och ser en serie om en sluten värld på andra sidan jorden, eller var nu NY ligger på den här planeten.. Jag kanske får skäll för det i efterlivet. Men kanske får pluspoäng för att jag reflekterar över det? Och sne minuspoäng för att jag ändå fortsätter titta :P
Idga är jag bara glad att jag köpte de mjuka toapappret sist det var dags för det slags inköpet, för det gör det så mkt enklare att leva när man är förkyld, att ha ett mjukt papper att snyta sig i.
Jag saknar dig Therese, har försökt hitta ngn slags mening i att du är borta men det går inte. Det är bara tomhet, saknad och smärta. Meningen med döden är i detta livet ett stort mysterium och jag kan inte lista ut det. Meningen med livet måste vara att bara leva det. Och jag önskar så att det var det du gjorde, att du inte gav upp. Men om du gav upp så förlåter jag dig. Jag hoppas du har det bra där uppe och att du och Ditte stöttar varandra. Förlåt mig Therese för att jag inte tog mig mer tid till dig. Först när man förlorat något känns oförvaltad tid bortkastad..'
Gud så osammanhängande detta blev. dels skriver jag att tiden inte är viktig sen att den är viktig coh att man ska använda den väl.. ja jag kan inte bestämma mig men jag tror det jag vill komam fram till är att gör vad du måste för att överleva dagen. Och har du en bra dag så slösa inte bort den gör allt du orkar, har du en dålig dag så skit i alla måsten och skäm bort dig själv.
Livet är vackert även när det är fult.

Citron te till den hesa

Hundarna är så fina och duktiga. Hoppar upp på bänkar och stenar, ja allt med lite nivå för chansen till en levergodis. Inatt väckte Colin mig för att han var bajsis klockan 05.00, släppte ut honom på terrasen, men de dög inte han ville utanför grinden, nu var han minsann rumsren...
Han har haft "olyckor" inomhus fast bara kissolyckor iof...
Jag har gossipgirl marathon och oj vilka liv de lever, de blir kära och okära och kära på nytt inom loppet av ett avsnitt. På en säsong går det inte ens att återberätta alla svängar och då talar vi inte ens om bråken, de hugger varann i ryggen och blir vänner igen för att göra om de om och om igen. Vissa saker går inte att förlåta medan vissa saker glöms på 5minuter. En riktig ungdomssåpa! Men det har sin charm och de är vackra miljöer och bra ljussättning i sina stunder och mkt bra konst på såväl de rikas som de fattigas väggar.
Och fina kläder och stilar att titta på.
Så jag gör en kopp citron te (tredje för idag) och slår mig ned i soffan och ser ett avsnitt till, eller två.

Vad har hänt?

Jo det ska jag tala om. Jag ramlade på isen när jag cyklade till jobbet en kväll. Det var blank is och jag cyklade så försiktigt men så tog jag en kurva och där vard te vsart och jag tänkte här har de cyklat och gått så mkt att leran kommit fram, så var inte fallet och snart låg jag och cykeln på marken. Det gjorde mkt ont men jag var snabbt uppe igen och kom i tid till jobbet. Men skakis som ett fucking asplöv, det är sant.
Dagen efter skaffade jag dubbdäck. Gick med hundarna och cykeln till stan och lämnade in cykeln på Posa cykel, en timme senare satt de nya däcken på plats. Mkt bra service, killen tog hand om sommardäcken så i vår kan jag komma dit och få dem monterade.
Det fungerar med cykeldubbdäck, det är läskigt och de slirar ibland men det fungerar. Väl spenderade 790:- kronor.
På lördagen jobbade jag delad tur och det gick bra. Men började känna mig sjuk, Solveig som smittade tror jag hon var så hes och kraxig men kämpade på och jobbade ändå(hon är bäst så kan inte vara arg på henne).. Svullen i halsen och ont i huvudet. På söndagen var jag ledig och ännu sjukare hade tom lite feber. Näsan täppt på nätterna så sover med 5 kuddar för att få luft.
Ringd eoch sjukskrev mig för måndagen. Jag orkar inte jobba när jag är så här förkyld och de är pinsamt att gå och snora, hosta och nysa hos kunderna.
Har fått ta ut hundarna på många små rastningar och en lite längre prom.
Har kollat på gossipgirl säsong 4 och läst artiklar på internet samt läst bloggar, och läst en romantisk  bok.
Druckit massa te. Badat. Målat en abstrakt tavla.
Har föröskt höra avmig men mmsen fungerar ej igen. Fucking hate mms bloggning och måste lära mig mobilbloggning snart. Helst igår. Hjälp mottages!

Ärtan kanske hamnade rätt ändå

Var till vårdscentralen idag iaf.. Lungorna lät bra så jag får komma tillbaka om jag börjar hosta eller får lunginflammation....
Cyklade ytterst aktsamt till och från jobbet, snön har kommit..
Nu ska hundarna ut och njuta och äta magarna kalla av alla god snö.. Jag ska titta på..
Sen ska jag nog äta pasta med tomatsås. mJa tack!

Om tjuvarnas jul

Brukar ni se julkalendern?
Tjuvarnas jul..
Jag har en gamling som jag brukar kolla på tv hos. Brukar förstr se fråga doktorn eller vad go kväll nu har att bjuda på och sen då brukar vi se de första 10minutrarna av programmet. Sen måste jag gå vidare till nästa. Gamlingen tror att Charlie är en kille, och de kan man ju förstå när kepsen är på. Blir lite förvirrat när dne åker va dock. Menmen, tydligen är många föräldrar upprörda över att de är en massa stölder och tjuvknep som visas. Det kan jag förstår, men självklart kommer det att komma en vändning i historien. Barn och föräldrar kanske är vana vid att konsekvenserna och eller sensmoralen komem rin på sturt. Men här har det varit många avsntt utan ngn skymt av sensmoral och barnen kanske tycker det är spännande och ballt att sno.
Men jag tror det ordnar sig, och de föräldrar som är oroliga får väl passa påa tt ta ett snack om vad som är rätt och fel, och kanske prata lite om berättelse i tv och verklighet.
Jag tycker iaf att det är en rolig serie.Men visst vore det lite lustigt om svt stod för skapan det av en helt ny generation brottslingar :P
var uppe före 7 och tog ut hundarna, men de vilelin direkt och jag med. sne somna vi om jag vaknade vid 12.. Aaaah! Men iaf så hade det snöat så de få  rman vara glad för.

Har eventuellt en ärta i lungan

Råkade få en ärta i halsen och de kändes som att den åkte ner i lungan, har försökt hosta upp den. Ska ringa vårdscentralen i morgon. Orkar inte åka till akuten blir så pinsamt om den inte åkte ner i lungan trotts allt. Men ska ändå som sagt kolla upp det för att jag vill itne riskera få lunginflammation...

Gudomlig väckning...

Blev väckt av dörrklockan vid 10tiden, var jehovas vittnen, men när jag öppnade nyvaken med täcket omkring mig så gick de ursäktande sin väg. Efter att vi hjälpts åt att mota in skuttfoxarna från trappuppgången in i ettan igen.
Har småmålat lite och lyssnat på Zlatan. Men svårt att få det som jag vill ha det. Tålamod, tålamod..
Har fått en beställning så får pausa från busstavlan lite. Skönt!
Har tvättstugan just precis nu.. Och ikv blir det fisk med massor av spenat. Men nu lite dammsugning.
Ps Phoebe tappade bort sig idag och jag hann bli riktigt orolig eftersom vanliga vägen hem är över en 70 väg! Men hon hade bakspårat så såg henne vid tunneln 200meter bort och visslade och sprang dit med colin. Så kom hon springandes tillslut, det var en lycklig stund.

Say what?

Om man skulle ta och fixa en kopp te kanske och bre en macka eller två?
Men nu fick min datorn ngt psykbryt den har gjort två alldeles nya ljud på mindre än en minut, tar det som ett tecken på att den behöver sova. Så det var dne bloggen det.
Ledig imorn återkommer eventuellt då..

vill bara jobba

Jobbade 22h i helgen. Det gick väldigt bra. Var inspirerande på ngt vis.
Nu kommer en vanlig kväll eller en dag kännas som ingenting.
Är trött idag. Har börjat lyssna på Zlatans bok. Ska jobba kväll ikv och är sen ledig imorn.
Bör boka tvättstugan snart.
Är lite bråttom ut me hundisarna nu.

Om kroppen

Älskar min nya kvinnligare kropp. Mina nya kilon har satt sig på tuttarna och höfterna och lite jämt runt magen.
Så fort jag är ensam sitter jag och klämmer på tuttarna, skämtar inte ens!
Innan jag fick mens så trodde jag att jag var preggo, men tog ett test och det var neggo.
Sen fick jag ju mens oxå såatte..
Har lixom växtvärk så jag vet att det inte bara är inbillning, och min största bh är nästan för liten. Kanske har min ämnesomsättning ändrats eller så är det alla ostmackor. Och alla marianne godisar och geisha chokladen som jag får av en gamling. Hur som helst så är jag mkt nöjd. Kan tänka mig gå upp lite till faktiskt. Tänk omjag skulle få c kupa helt naturligt.

Demens

Imorn ska jag börja lyssna igen. Har bara sett och sett och sett. En hel vecka om inte mer har jag bara glott på film. Det har behövts.
Nu har jag bunkrat upp med ljudböcker, två biografier och en spänningsroman samt lite podcasts.
Fick en svår separationsångest från mitt jobb idag. Att jobba i vården är så otroligt givande, balsam för en egoistisk själ.
Jag tror inte jag kommer lämna vården. Känner nästan som ett kall. Hör hemma där. Man får vara som en kameleont gå från ett hem till ett annat och ta fram olika delar ur dig själv. Ibland är det allvar och kaos och då känner jag verkligen att det jag gör är viktigt. Tycker jag är bäst på dementa och deprimerade. Att gå in och ut på så kort tid och hinna se och bekräfta och samtidigt göra det man ska.
Det är ett väldigt utmanade jobb om man vill. Visst går mkt på rutin men ofta gäller snabba beslut och ändrade planer. När man får ihop det åh det är en obeskrivlig känsla av tillfredsställelse.
Det svåra med jobbet är att orka med sitt eget liv efteråt, att jobba så pass mkt att man har råd med en fritid gör lätt att man inte riktigt orkar med fritiden.
Balans.
Kanske ska varva intensivt jobb och intensiv ledighet.
Ständigt sökande....
Jag skulle vilja studera demens, det är en så sjukt intressant sjukdom. Jag tror den är nyckeln till hjärnan, om man kan fake:a vissa av demensens delar för hjärnan så tror jag man kan bota en massa andra sjukdommar.
Man kanske inte kommer kunna bota demensen i sig, men man kan använda sig av den sjukdommen, lära sig saker i från den.

Fast gråare

mms_img320797317 (MMS)

Fast gråare


vita väggar är allt annat än tråkigt

Beginners, en film som jag sett och älskade.
Har ett stort behov av att fly in i filmens värld just nu.
Kanske ska jag måla ngt snart, eller så skjuter jag upp ngt, eller så är jag deppig för att det blir en bar vinter. Den värsta sortens vinter.
Älskar hundarna så dte gör ont. och jag säger dte hela tiden och jag luktar på deras fina nosar och pussar hårt på nosryggen och jag ser att de förstår att det är kärlek.
När jag tittade på filmen satte sig Colin framför mig, där jag halvlåg i soffan och dte gjord emig glad. helt plötsligt satt han bara där och jag kliade honom på halsen och bröstet och han lutade sig bakåt lixom tippade bakåt mot mig. Han kan få panik av att luta sig så mkt bakåt, men inte idag han bara mös. Att få tillit från ett djur är så otrolgit vackert.
Det är det där råa ärliga som jag söker i kärleksväg, och det är så svårt att hitta. Och nog ännu svårare att behålla.
Tyckte filmen visade sån kärlek.
Jag kanske måsta måla väggarna vita ändå. Det är så mörkt i mitt hem. Och dessa miljövänliga lampor lyser så oklart.
Men jag har ju skickat in betygen till antagningsenheten  så vem vet hur länge vi blir kvar här?

Natti natti

Nu är det första december. Ska man fira det med lite fylla kanske? Nej tror inte det faktiskt. Men fick frågan idag på jobbet om jag brukar fira 1:a december, på just det viset.. Det kanske var ironiskt?
JO apropå humor..
Fick förklarat för mig idag att jag har elak humor. Och det är nog tyvärr sant. Är lite som en foxterrier på den punkten oxå, jag älskar att skämta rått och elakt, men blir väldigt förnärmad om ngn försöker leka tillbaka på samma sätt..
Jaojao nu ska jag ut och låta hundarna kissa en sista gång. Sen ska vi sova och jag hoppas vakna före 12.
Är ledig på fredag och då får jag kanske besök av Sanna W så behöver städa lite.

RSS 2.0