Slog på stort och tog en 600 grammare, kän...

mms_img215808626 (MMS)

Slog på stort och tog en 600 grammare, kändes som en bra deal =p


När jag är fri

Usch såg en hemsk film. Är fortfarande tårögd. Den gav en del insikter och de är ju alltid bra att ha.
Har suttit här ett tag och skrivit meningar som jag sen raderat. FUCK YOU!
Hatar den känslan att inte kunna skriva fritt, bara då längtar jag till att bli riktigt riktigt gammal, för oftast släpper just sånna saker som att bry sig om vad andra ska tycka tänka och tolka.
Bryta sig fri från det på riktigt är verkligen en utmaning i mitt liv.
Jag vill ju skriva en hel bok, flera böcker. Då måste jag först klara av att skita i iaf ngn tar åt sig eller såras av det som jag tänker skriva.
likadant med måleriet, när jag väl har ngt att säga så måste jag ju kunna stå för det och skita i om det misstolkas, ogillas eller bara ignoreras.
Det är så jävla viktigt. Det känns som jag kämpat för frihet i hela mitt liv. Vilket kan låta patetiskt för vissa människor, men frihet är så mkt mer än att leva i ett fritt land. Frihet kan vara hur litet och hur stort som helst i olika situationer. Mankan vara ofri för att man bär på en sorg som inte går att släppa. Man kan vara ofri för att man inte har råd att välja. Mankan vara ofri för att man bryr sig om andra människors känslor. Ja det finns hur många exempel som helst. Varje situation är unik och har sin frihet och sin ofrihet.
Ibland kan jag känna mig helt totalt fri när jag cyklar hem på tomma gator efter jobbet om ingen ser släpper jag styret och håller ut händerna som vore de vingar och så styr jag genom att luta min vikt.
Jag kan känna frihet när jag går med hundarna lösa mitt i natten.
Eller när en liten prommenad blir lång, längre och längre för jag svänger bortåt ist för hemmåt.
Eller när en gatulampa slocknat och hela jävla stjärnhimlen bara finns där som världens största finaste konstverk.
Nästan all min frihet upplever jag i total ensamhet. Och jag önskar vara fri inför alla andra oxå.
Så sov gott

Assfuck!!!!!

Colin har kissat inne och jag blir så helvetes sur över det. Jävla hund jävel. Otacksamma hundjävel. Nu blir det fanimig ingen jävla frihet att få ligga i sängen eller i soffan eller göra vad de vill när jag jobbar det kan jag fanimig meddela. Nu blir det galler för köksdörren som är utbrottssäklert som in i helvete. hunjävla asjävel. blir så jävöla ledsen och tar det super personligt att han går runt och pissar ner hela min jävla lägenhet hundjävelsjävelsjävel.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Operation hostile takeover...

Igår kände jag verkligen för att klippa lugg igen. Verkligen. Så tänkte jag på Johan från högstadiet. Han är en sån jag tänker på ibland, vad hände med Johan? Han hade långt blont hår och slog till direkt om ngn vartaskig. Han blev mobbad i sin förra skola och verkade ha bestämt att aldrig mer ta ngn skit. Vi satt vid samma bord i på bilden och det var en härlig stämning vid vårt bord. Bara en massa misfits. Och när jag en dag hade rakat av mig allt mitt hår så kom han in och skrek Varför Sanna Varför? När han rakade av allt sitt hår borde jag oxå ha skrikit Varför, men det gjorde jag inte.
Han ville bli musiker minns jag, och en gång sågs vi av en slump i sthlm och han berättade att han gjort en singel med sitt band. Jag betsällde en där på platsen, men de blev aldrig ngn singel. Eller jag fick iaf ingen.
Jag tror han är jävligt snygg idag. Han var snygg redan då. Fina Johan. Minns inte hans efternamn men tror inte han är en facebookare hur som helst. Iaf så är han en som jag gärna skulle springa in i av en slump nör jag kommer hem till stan igen.
Är så trött på att alla folk ute i landet hatar Sthlm. Det är så fint att hata pulsen och snobbarna. Sveriges största stad och folk utanför tror att alla är rika i den. Mwah! Jag älskar Sthlm, och jag älskar att vara född i en stad där man kan växa upp och bli vad fan man vill. Saknar pulsen. Och det ska bli en ära att gå runt med foxarna på gatorna och visa dem alla fina parker och gärdet och och.. Phoebe har iof varit där, men det var så länge sedan. Fast det är klart hon minns.
Jag tänker att vi ska ha all tid i världen och att vi ska kunna gå runt och prommenera hela tiden. Sthlm är så mkt mindre än vad man kan tro, man kan gå överallt. Och om man får ont i fötterna finns det tunnelbanor och bussar i överflöd. Tänker inte på jobbet. För jag vet inte vad jag ska jobba med. Skulle vilja jobba med ngt hipt och bara ta med hundarna som vore dte självklart. Tycker det borde vara självklart. Ska skapa den trenden, göra Sverige mer kontinentalt och inte så sterilt och hundfientligt. Make room hundophobes doglovers everywhere are preparing for operation takeover. Mwahahahahahahahah
Aja en vacker dag inom kort, eller hur gud. karma och ödet?

Take me home tonight

Kollar på en film som utspelar sig på 80talet.
Är så mätt att jag nästan mår dåligt.
Av mat inte av alla sneluggar, puffhår och axelvaddar eller smala slipsar med sinnessjukt hårda slipsknutar fast nu när jag skrev detta så känns det som de kanske bidrar..
Hörde Phoebe tjuvdricka ur mitt saftglas. Hon är sån sneakybich, men jag älskar henne ändå.
Tog glaset och ställde det i köket så colin står i detta nu och dricker upp det som var kvar och Phoebe står med svansen mellan benen, brevid, och tjurar. Haha matte är oxå en bitch :P
Ska väl se klart filmen nu. Så jag kommer i säng ngn gång.
Har varit ute på en lite miniprom runt tvättstugan, Colin stod och stirrade på mig och när jag reste mig och fråga vad han ville så hoppade han på stället. His way of saying take me out damn it, i guess. Han verkar nöjd nu iaf =)

Älskar dem

mms_img178422841 (MMS)

Älskar dem


Joatte

Kanske var mer bakis igår än jag trodde, kände meningslösheten igår. Ohh så meningslöst allt kändes. Hade pluppat ut lite färg på paletten, men den har torkat nu, sånt slöseri. Vet att jag måste måla, träna musklerna, för en dag kommer jag ha ngt att säga, då måste jag kunna ljuset och skuggorna innan och utan. Allt fram tills dess är bara träning. Kommer inte ha ngn utställning i år. Det är för sent och det känns pinsamt att ställa ut ngt som inte säger ngt.
Kände hoppet tillslut för jag mindes att detta livet är inte allt, man kan ta en dga och bara glo på film efter film, För om man måste leva varje sekund till det yttersta om detta livet är allt man får så blir det fanimig för mkt.  Jag tror på själen och återfödelse, annars orkar jag inte leva.
Blir förlamad av att det går så fort. Snart är det jul igen och jag jobbar delad tur på julafton. 7-11 och 16.15-21.15
'
Avbokade ett möte med terapitanten idag, sa att jag hade ont i huvudet och bad om ursäkt för den sena avbokningen på hennes telefonsvarare. Orkade helt enkelt inte med att sitta och prata idag. Har fått en ny tid redan. SEn gick jag ut och gick en lång morgonprom och mötte ne 4,5månaders ubersöt rottisflicka.
HUndarna var svinduktiga och lyssnade jätte bra. Levergodis works!
Kände att allt blev bättre. Gjorde mackor och latte när jag kom hem. Har myst i siffan och sett klart en film som jag inte orkade se igår.
Nu bad sen prom, sen jobb.

....

mms_img-11627236 (MMS)

....


Lite bildbevis

mms_img169672235 (MMS)

Lite bildbevis


Snart är det jul igen

Tänkte först inte meddela mig här idag, men men nu blev det så ändå.
Har en mysig hemma dag.
Inte speciellt bakis, måste ha en jävligt bra lever och fina njurar.
Det tackar jag för, tack tack!
Har satt upp 3 julpyntsgrejer.. ^^

Mmm applesour drink

mms_img128306533 (MMS)

Mmm applesour drink


Allt för idag.. Om jag inte får feeling ef...

mms_img354748828 (MMS)

Allt för idag.. Om jag inte får feeling efter middagen vill säga =)


Åh vilken tid det tar..

mms_img384006713 (MMS)

Åh vilken tid det tar..


...... Mitt i måleriet.....

mms_img-14344588 (MMS)

...... Mitt i måleriet.....


Drömmer om utställning

mms_img251409172 (MMS)

Drömmer om utställning


Har en kärlek till film och den är sann

Är kär i kärleken igen <3
Så som man bara kan bli av en riktigt bra romantisk film.
Eller serie. Eller bok.
Kultur ah älskart!
Romantik.
Tänk att man kan känna sig kär efter att ha sett en film, tänk att man kan fyllas med hopp och sån glädje.
Så vackert. Film är så mkt konst på en och samma gång. Det är vackra bilder, perfekt ljussättning, det är musik det är berättelse, skådespeleri. Klippning, osv osv osv. Klart man blir bländad lixom.
Så mkt som ska stämma.
En vacker dag ska jag jobba med film på ett eller annat vis.
Jo det är sant faktiskt.
Har alltid älskat film. Kännt en dragning till film.

Med levergodis i fickan blir det lätt så.

Gick lite för långt, om man nu kan det. Blir för stressigt att cykla till biblo idag, får göra det imorn ist.
No worries..
Det är kolsvart ute, vilket får mig att tänka på mitt hår. Snart är det svart igen. Lovely!

En fredag i november

Ah värsta bra dagen. Sov för länge dock. Men sånt som händer. Väldigt ofta för mig.
Men jag kanske har större sömnbehov än andra, i perioder.
Klev upp och tog ut hundarna för kissning på baksidan, de blåste typ storm och jag var ruffsig i håret och allmänt ofräsh, då var såklart elektrikern tvungen att komma ut ur tvättstugehuset just då. Ville lixom inte träffa ngn alls. Typiskt. Aja Colin kissade men inte Phoebe, som alldeles innan stått och hoppat vid altandörren som om hon var världens pinknödigaste. Men ne hon skulle inte kissa. Så vi gick in igen så fick de frukost, och sne gick vi ut ordentligt och jag hade jacka på och även pannband.
När hundarna var nöjda gick vi hem och jag kollad eom jag fått lön, det had ejag så åkte och storhandlade med cykeln. Köpte bara nödvändiga saker. Det var rea på leksands knäckebröd så köpte två. Det är värsta bästa helfodret det där. Jag väger nu 52kg. Så nu ska jag kolla upp om jag får skänka blod. Har sånt blod som man kan ge till alla, men jag själv kan bara ta emot min sorts blod. Lite specialblod kan alltid behövas.
Eftersom jag är hypokondriker så hoppas jag att man får göra värsta testerna innan, det måste man väl få göra för tänk om man har ngn blodsjukdom och smittar ngn sjukling det vore ju hemskt.
Jennifer ringde, åh fina saknade vän.
Colin står här och krafsar på min arm, han vill väl ut kan jag tro. Ska ta ut dem båda två. Sen ska jag nog cykla till stadsbiblo som har öppet till 18. Ska fixa en vividerad kopia på mitt betyg. Så jag kan skicka den till antagningen för högskolan.
Tamtadam tänk om jag kommer in i sthlm de vore minsann ngt det. Att få flytta till städernas stad.
Söka till konstfack osv. osv. DRöm drÖM.
Ska låna nån ljudbok oxå. Så jag kan måla lite.
Jag har köpt hårfärg för 49kr så den ska jag färga mitt hår med.
Det blir svart, för  jag gillart.
Imorn ska jag käka middag ute med två personer som jag älskar i den här stan. Elias och Sanna W.
Btw så cyklade jag förbi blåbäret idag, verkar vara punka på ett bakdäck, ingen pbot än så länge (peppar peppar ta i trä, knack knack) ska dit imorn och byta till vinterdäck. Det skulle vara soligt sas det på tv:n igår.
Ska kolla upp om man verkligen måste ställa på bilen för att få besiktiga den.
Det var allt för nu.

Sen frukost

mms_img-87013190 (MMS)

Sen frukost


Har en sprillans ny duschslang

Har druckit en kopp te och två koppar latte.
Egentligen har jag druckit ett glas te och två glas latte. Men det klingar bättre att skriva koppar än glas, eller? Jo.
Har väntat på en gubbe som skulle kommaoch byta duschslangen, hela dagen, så kom en söt praktikant och gjorde det.
Fick ta bort min upptejpade lapp med mitt namn på dörren, eftersom jag flyttar hit officiellt först om ngn vecka. Well well, Det gick bra iaf.
Håller fint hemma, de måste betyda att jag mår rätt bra. Är super glad att jag flyttade hit. precis i tid, för snart är jag nere på min grund anställning, och vem vet hur mkt extra man ka roffa åt sig när de är så många som drabbas.
Imorn ska jag ringa komvux för att få tag på en vividerad kopia på mitt betyg så jag kan skicka in den till högskolan så jag kan komma in på ngn av alla kurser jag sökt.
Drömmen är ju sthlm och kunna få en fet studentlya, in the city. Har hört att om man får en studentlya så får man behålla den även efter studenttiden är över. Är det sant, ngn som vet? Vet du?
Hur kul vore inte det så säg?
En fin rymlig etta. Gärna ovanligt billig =D
Men blir glad om jag kommer in här i Gävle oxå och kan jobba vidare och slippa dyra studentlån. Men det finns hemtjänst i Sthlm oxå, och säkerligen söta pensionärer man kan bli kompis med.

Lyxigt och mysigt

Lyxar till det ibland och tappar upp ett varmt bad, så ställer jag in en köksstol och har lilldatorn på den och kopplar in mitt lilla högtalarsystem så sätter jag på en serie, och äter glass i badkaret.
Vardagslyxtips verkligen!
Känns väldigt exclusivt att se ett spännande avsnitt av serien man följer och ligga i precis lagomt hett vatten. Just try it, I say.

Läget på solröks

Sov över 11h i natt. och Phoebe kunde hålla sig och sprang inte ut i hallen och skällde när tidningen kom.Yay för Phoebster. Jag ska nog säga upp tidningen, läser nästan bara horoskopet, och insändarna samt dagens ris. och serierna. Ibland läser jag någon artikel här och där iof, men man kan ju uppdatera sig på internet.
Är lite kluven, är ju mysigt med papperstidningar. Särskillt när man ska bajsa då är de guld värda.
Drack både te och kaffe till frukosten. Ska ta en till latte när jag skrivit klart detta rätt menlösa inlägg.
Har nyst 4 gånger medan jagskrivit detta.. Bara så att ni vet. Anteckna damn it!
Skulle kunna skriva en massa om allt viktigt som händer, men har inte lust. Berättar hellre omd et live än i skrift.
Har möte på jobbet om en och en halv timme. Ska se ett avsnitt till av How to make it in America.
Gud vad jag vill flytta utomlands. Nästan vart som helst skulle jag vilja flytta. Men det känns som så jobbigt, är det jobbigt? Beror nog mest på hur modig man är, om man kan ta vilket jobb som helst när man väl är på plats, alternativt om man är gjord av pengar. Jag kan ta vilket jobb som helst, dock inte kycklingavlivare, eller griskastrerare. Inget djurplågeri-jobb.
Nu när jag flyttat till ettan känner jag en helt annan frihet. Vill bara jobba och tjäna pengar och spara och flytta till sthlm och sne resa och kanske testa bo ngn annan stans. Känns som att de är bäst att bo i sthlm då, där är det enkelt att hyra ut i andra hand,. Eller så tänker jag fel och borde flytta utomlands först och sen vända hem till Sthlm. Jag har tagit bort gallret till köket och låter hundarna vara i hela lgh:en nu. Om Colin sviker och börjar markera så står gallret redo ute i rummet.
Två gånger i rad hade de öppnat gallret själva, trotts att jag satt min ikeapåse-verktygslåda och en stol emot,s å kunde de öppna, mina små gangsters.. Jag tog hinten och lät dem få mer space. Men min första tanke var att skruva upp krokar på väggenoch förankra gallret ordentligt. Men sen kom jag på att de var så tysta och inte hade gjort ngt bus förutom öppnat gallret, då bestämde jag mig för att inte starta krig utan välja den fredliga vägen. Mitt mål har ju hela tiden varit att de ska kunna vara hemma ensamma och bara ta det lugnt. Båda älskar att sova i sängen så jag giassar att de är där de ligger nu för tiden.

Trött

Jobbat kvällen me bästa Elias. Fick jobba över lite men vad gör det om hundra år?
Imorn är jag ledig förutom APT mötet. Har inte planerat ngt, så kan måla om jag vill, eller hitta på vad som helst.
Nice. Gillar mitt nya liv som ickeplanerare, ibland glömmer jag bort och planerar ändå.
Idag tvättade jag på förmiddagen och lyssnade på två P3 dockumentärer på eftermiddagen medan jag vek kläder och städade lite grann samt badade.
ps är dimma här, en riktigt mystisk dimma som la sig över staden under kvällen, så om jag inte hade ont i höger-hälen kanske jag hade vandrat runt ute med hudnarna än.

Den förra och den nya

mms_img167397607 (MMS)

Den förra och den nya


Jag bestämmer mig igen

Känner frihet i kroppen.
Var tvungen att släppa exet idag.
Va hade hon inte gjort det än?
Jo flera gånger om. Men det är en slingrig jävel. Han vill vara vän hit och vän dit. Men helst KK. Men det vill inte jag. Jag är för känslig för sånna spel. Framtiden är viktigare.
Jag är hellre utan och väntar på den rätta.
Om man är KK med ngn eller för kompis med ett ex tror jag man har dörren stängd för andra helt omedvetet.
Aaaaaaaaaaaaaaaah frihet. Ska fira detta med att ge hundarna lite frihet, slutar väl i hund-dusch som vanligt..

Crazy

Omtumlande dagar. Har en bror, en lillebror som är jätte stor. Rolig och snäll men framför allt modig som bara dök upp i Gävle  nästan så fort han fick reda på att jag fanns.
Ser likheter, känner likheter. Är så glad för min lillebror.
Inspirerad och glad. Önskar jag slapp jobba, hade velat måla.
Vill till Paris.
Ska satsa på konsten, de finns i blodet. Skiter i killar och män, de får komma och gå om de vill sig eller ej. För nu har jag ett mål och det går före allt.

Men vad är det för fel på den här hunden.

Idag räddar Modern Family min dag, skulle kunna vara tjurig hela dagen men väljer att inte vara det. Colin har pissat inne i köket på min vita byrå och det är lite på mattan och resten på golvet. Jävla skithund. Jag har gått och gått och rastat och rastat men i två timmar igår kunde han inte hålla sig. Otacksamma hundjävel är vad jag känner. Jag trodde han lärt sig cilla i köket. Har funkat kanon i över 2 veckor. Fan vad irriterad jag blir. Tillbaks till ruta ett. Ska ut en sväng med dem nu och rasta samt kolla efter tvättid, och sen kolla om Modern Family gör sitt tänkta jobb.

Känns helt overkligt

Åh lycka!
Är så himla spännande just nu.
Jag la mig tidigare än någonsin förut igår. 21.00 låg jag i sängen, trött som sällan förr. Vaknade efter 4 nångång, av tidningen som kom. Då blinkade mobilen och jag såg att det var ett oläst meddelande.
God natt :) mvh lillebror
Det var från min lillebror Anders.
<3
=) =) =)
Äntligen har Pappa släppt bomben. Dvs berättat om mig för tre av mina fyra halvbröder.
Har oxå fått mejl av Andreas.
<3
=) =) =)
Skrev ett relativt bittert mejl till Benny, som min Pappa heter, och det gav resultat. Skrev bland annat att han kunde ljuga ett tag till men att jag kommer att kontakta mina halvbröder så fort jag lokaliserat dem och fått mod. Men att jag skulle respektera honom mer om han själv berättade för dem, skrev oxå att de troligen skulle respektera honom mer oxå om han gjorde så, än om jag kom med chockbeskedet.
Jag lämnade min facebook
mitt mobilnr
och min e-mail
så att bröderna skulle kunna kontakta mig om de ville det.
Nu längtar jag tillbaka till Sthlm mer än någonsin. Mitt drömsenario är att få en bra relation till åtminstonde en utav dem, men helst till allihopa. Men förväntar mig inte det, jag förväntade mig inte ens att ngn skulle kontakta mig, men två har alltså redan gjort det.

2h 15min

så länge var vi ute.. Tog en halvtimem att gå till hemlingbyspåret och väl där gick vi sexan(!) för det var ju mörkt och trean var inte upplyst. Fanns en två och en halva upplyst men man vill ju inte minska på motionen direkt. Sprang vissa sträckor, till hundarnas förtjusning. Men vi frös alla tre sista 45minutrarna, blev ju frost i gräset och allt. Phoebe gick med svansen nere och de var nog för att värma sig, men jag trodde hon var ledsen jätte länge.. Puckomatte..
Nu ska vi alla äta, men tror inte jag ställer mig och gör en paj nu, nähä så roligt är det inte..

Blandat som vanligt

Skrev lite i min bok idag. Men det kändes inte så härligt att läsa som början. Men allt kan inte vara härligt, det man skriver ska ju ge en bild och en känsla. Alla kan inte vara genom härliga och bilden kan inte alltid vara ljus. Dimensioner. Dimensioner. Nu ska jag ta ut hundarna och gå trean i hemlingby.
Har varit hos terapitanten, de blir aldrig som jag trott men jag tror det hjälper ändå.
Sen åkte jag och köpte en dammsugare. Borde kanske använt den innan mörkret faller, men har alltid imorgon. Mår inte så dåligt av att skjuta upp saker för jag planerar ingenting bestämt längre. Låter dagarna komma och gå.
Provade skor i en timme, alla skor sitter löst om mina pinniga smalben. Utom ett par och de fick följa med mig hem.
Funderar på att göra en cornpaj, hade inte hjärta att köpa kyckling på willys...
Alltså jag älskar kött av nästan alla djur. Men jag mår dåligt av att äta billiga delar av dem, för billigt = dåligt liv. Ja så är dte faktiskt. Såg att ica hade en ny frysdisk med smak av vilt, de fanns olika vildfåglar. Jag tror på förändring och jag tror de komemr ske i skandinavien.
Back to life, back to reality, vi är kanske gjorda för att äta kött men det ska vara vilt kött. inte betonguppfödda djur som går och står på varandra, kanske tom tar en tugga här och en där från sin roomie...
Propagerar vilt för alla som orkar lyssna.. Du kanske börjar tröttna`? Men det är ju så viktigt!

Inte en riktig spoiler, men ändå varning!

Jag bara jobbar och jobbar. Men idag är jag ledig.
På torsdag är det afterwork, men jag tänker inte gå. Jobbar kvällen och dagen efter jobbar jag dag. It wasn't ment to be, kan man säga.
Irriterande eftersom de första datumet passade mig perfekt.
Men sen ändrades datumet.
Jag har läst ut The Help, tog bara några månader :P Men den var bra, kanske ska se Niceville, och nu förstår jag titeln på svenska Men det är ändå väldigt töntigt att ändra titeln, The Help är ju en mkt bättre titel.
Boken i boken hade jag velat läsa och i den boken kallas staden Jacksonville för Niceville för att de ska vara lite anononymt så där.. Därav den svenska titeln. Elitistiska skitjävlar, vill jag säga till er som översätter engelska titlar till"svenska" engelska titlar. Om ni ska översätta så översätt till svenska då, för vi svenskar är inte så jävla dumma att vi inte förstår en engelsk titel i orginal.
Punkt.

Jaha men skit i det då

Blir så irriterad på vissa människor. Nej på en människa, en fd vän. Hon kan förlåta allt från personer som verkligen inte ens förtjänar att förlåtas, gång på gång på gång. Men ett misstag gjorde jag och det går inte att förlåta. Nej hon ska fortsätta ta hand om dem som borde tagit hand om henne. Så nu skiter jag i det. Om hon ångrar sig en dag så finns jag kvar, men kommer inte ödsla energi och tankar på en vänskap som tydligen aldrig fanns.
För i vänskap kan man bråka och göra fel men bli sams, de kan tom stärka och utveckla vänskapen.
Men man kan inte göra det själv. Det krävs två som i alla relationer.

Mmm så gött de här ska bli!

mms_img-99462334 (MMS)

Mmm så gött de här ska bli!


Det slutar i Underhåll

Kom två minuter för tidigt till jobbet, minsann! Hade lätt att gå upp för en gångs skull. Skönt. Vaknade när tidningen kom och fick somna om nån timme till. Så Snoozade bara en gång sen när klockan ringde.
Har jobbat full dag. Med My, och dan bara flög iväg. Cyklade hem på lunchen och hann rasta ordentlgit samt 'ta två knäckemackor. Fick massa fika på jobbet idag. Nu blir dte hälso mat, hars att in grönsaksblandning från coop i ugnen och ska ångkoka en annan grönsaksblandning i micron oxå. Äter potatismos till. Jätte gott och nyttigt, är inte så bra att steka faktiskt och nu när jag fått lära mg att det är farligt att steka i olivolja som jag trott var så nyttigt så.. Man kan steka i det men på jätte jätte svag värme, i hög värme så frigörs ngt farligt ämne. En som läser näringslära som lärt mig detta, så tro pået!
Aja kom avmig nu hära..
Just de nyttig mat och god oxå. Man måste inte ha kött till allt.
Har gått lång prom med vovs, var ute 50minuter, vi höll oss i andersberg och slingrade hit och dit, Phoebe fick träna på att vara lös. Var jätt enogao ch gick och hämtade henne så fort hon inte lyssnade och tillslut var hon som hon varit igen och gick i närheten så som jag vill ha det. Man glömmer dte ibland att en sån sak som att vara lös är lixom inte färdig tränat för att de funkat ett tag, man måste underhålla och träna det kontinuerligt, annars blir det längre och längre egna svängar och mer och mer osäker inkallning osv osv.

Ska ut och prompa sen lägger jag mig här o...

mms_img-29974560 (MMS)

Ska ut och prompa sen lägger jag mig här och fortsätter läsa, yessir


2 x oh no

Igår upptäckte jag en utslag på underarmen, rosaaktigt med små bubblor på.. Idag på morgonen var dte treg ånger så stort och de värkte lite, lixom stack till och brändes.
Fick lite panik, vad kudne det vara? Ringde till mamma och sjukvårdsrådgivningen och de tyckte de lät som bältros. Ringde min gruppledare och berättade och han lät mig prata med chefen som är sjuksköterska i grunden. Så Fick rådet att gå till vårdcentralen och få d ebekräftat och att jag inte fick jobba förens de var uppkollat. Så där försvann de 6 extra timmarna. kvart över tre fick jag tid hos en sköterska, hon tittad eoch kände och hämtade en läkare, som tittade och kände och kom fram till att det inte var bältros. Phu.. Fast samtidigt kändes det så himla irriterande att det inte var ngt när jag inte fick mina extra timmar.
Det kunde vara ett herpesvirus, så som munsår. Så de ska gå tbx av sig själv. men om de blir värre eller besvärar så får jag komma tillbaka.
Äckligt med utslag!
Har iaf tvättat 4 tvättar och organiserat mina undersängen förvaringstyglådor, en med lakan och örngott osv och en med handdukar och filtar. Bytt sängkläder.
Sen sågjag allra sista avsnittet av medium, någonsin!, utan attveta om det. Grät som ett barn, kan jag lova. Gud så sorgligt! Allt kom så oväntat och helt plötsligt fick man se skådisarna i kuliserna vinka farväl. 7 säsonger vart det och jag har sett precis alla avsnitt!
Sorgligt när bra saker tar slut.

Det finns en stund Efteråt som är så fin

Klev i ett halvfyllt badkar med 41 gradit vatten. De visade termometern, den jag fick i julklapp i fiol. Väl i satte jag på varmare vatten, använde foten en manöver varje van badare kan behärska.
Läste i en bok men kunde inte koncentrera mig ordentligt, märkte att jag kom till slutet av en sida utan att ha förstått någonting för att jag mitt i sidan låtit fantasin skena iväg och istället tänka på olika scener ur min egen bok. Låg kvar i det nu mkt varmare vattnet, över 43 grader närmare 44 var det, och försökte läsa ändå.
Tillsliut kände jag att värmen gjort sitt. Skyndade mig att tvätta av mig och svepte in mig i en handduk. Vi det här laget är jag så överhettad att jag lixom knappt orkar med. Då gör jag som jag alltid gör, stapplar ut ur badrummet och skyndar mig mot sängen och lixom kastar mig raklång över den. Då gör Colin de som han alltid gör, kommer fram och pussa mig i hela ansiktet, sen lägger han sig på sidan med alla fyra tassar pekandes mot mig och med långnosen nära nära mitt ansikte, så ligger han och tittar rakt på mig och jag tittar rakt på honom, och jag får känslan av att vi tänker lika dant; vad tänker du på?
Idag när vi låg så där och såg in i varandras ögon så började han smacka och jag förstod på något vis att han ville bli kliad eller klappad, kliade honom på pannan mellan öronen och han tystnade direkt och blundade.

Bad och båt på de osyndiga sättet

Mejlade just Cecilia på facebook. Känner att jag behöver prata måleri med ngn.
Målade ju lite här om dagen.
Ursäkta måste avbryta mig själv. från mitt fönster ser man en radiomast och den är röd på toppen och har en blinkande vitt ljus strax under, som en lampa som lixom roterar runt själva masten, nu försvann plötsligt blinkandet.
Oki my mistake, satt så precis så att persiennen (som inte är vinklad)(så dum är inte ens jag) skymde blinkandet. Ja nu känner jag mig inte allt för smart. Men visst hade det varit lite spännande om ljuset hade slocknat?. Kanske får ha med det i min bok då. Vad det nu ska vara bra för.
Nu kommer jag inte riktigt ihåg vad jag skulle skriva om målandet. Var väl inte viktigt.  Har haft ett rätt oproduktivt år, men jag har samlat intryck och jag har testat nya motiv.
Var inte de jag skulle säga men de jag kom på nu.
Imorn har jag tvättstugan 8-12 och sen jobb 13-15 och 16.15-20.30  upprepar jag mig nu? Jajaja värre saker har hänt i världen. Är lite stolt över att jag jobbar extra en sån här mörk månad och allt.
Bästa hösten på länge om jag får säga det själv. Har bara haft små små deppdippar.
Peppar peppar ta i trä..
Dags för bad och jag tänker äta glass i badet.
Vet inte varför men känner mig busig när jag äter i badet. Som att det skulle vara ngnslags synd att äta naken. Alla andra djur gör ju det heeela tiden. Jag ska ta mig en glassbåt så det så! Jag skall inte testa glassbåtens flytförmåga dock, Det vore en synd det. :P

stan x 2

Klev upp vid 10 idag. Hade ställt klockan på den tidpunkten, men vaknade flera gånger innan, av princip kliver jag inte upp innan larmet går, tänk om jag av princip alltid klev upp direkt larmet ringde oxå..
Vovs fick en liten rastningsrunda, visste att d eksulel bli mkt promenerande idag..
Städade lite hemma, svårt utan dammsugare. Men gjorde mitt bästa.
Sen vandrade vi mot stan och mötte Elias, köpte två chees på mackedonken och kaffe på waynes, så satt vi vi ån och åt.
Sen gick vi en omväg genom stan förbi jobbet där jag lämnade tbx en jobbmobil jag fått med hem. Träffade en bullterrier som var brun, Colin och Castor busade lite. Matten berättade, efter att jag frågat, att castor var precis så envis som bara bullterrier kan vara =) att han kunde stanna och bara vägra gå i flera minuter.
Gick till Andersberg där Elias hjälpt mig med lite datorfixande. Har nu datorn skyddad och har msn och inlogg till hotmail. Har en fungerande version av vlc osv osv.. Har anmält mig till två högskolekurser här i gävle. Hoppas jag kommer in, funderar på att söka fler ifall jag inte kommer in på de jag sökt.. En är heltid 30hp och en deltid 7,5hp.
Efter allt datorfixande gick vi mot stan, mötte Seinab som jobbat sin andra dag på migrationsverket, hon berättade om alla möjliga förmåner man får där. Jag och Elias blev lite suriga vi har ju inga förmåner alls, 200kr per år i friskvård, men då måste man visa upp kvitton.. BS!
Seinab får 2000 per år och kan få det direkt i handen om hon vill. Det var bara en grej!! Aja värt att utbilda sig med andra ord...
Elias gick med oss till Konsum där han skulle shoppa lite. Jag, Seinab och vovs gick vidare och kollade in en yogastudie som hon ska börja gå på och som jag oxå funderar på att gå på. 800kr för 6 pass men varje pass är 2,5 h så kan vara värt faktiskt.
Sen genom stan, fönstershoppade lite och gick in i en skateaffär och kollade efter coola 80talsskor som tyvärr inte fanns. Alltid trevligt att promenera och prata tycker jag. Vi skildes åt vid Ericsson, hon mot hemsta och jag mot andersberg.
(Känns lite som min nya grej är att gå promenader med mina vänner, bra sätt att umgås på utan att jag behöver ha dåligt samvete över hundarna, för de får ju följa med. )
Gick alltså en ovanlig väg hem från stan, och när jag och vovs svängde upp på vår gata stod glassbilen där, jag kunde inte motstå och köpte både sundborn vanilj och glassbåtar.
Det var den dagen det =)
Känner att jag fick ut mkt utav den. Och hundarna är helt slut, och jag med faktiskt, måste skaffa bättre promenad skor, gick i flats första rundan(höll på att dö i hälarna!!! gick på gräs så ofta det gick.) och i utslitna sneakers andra rundan. Rätt hög prio på det. Tur att jag jobbar extra nu förtiden då. Imorn blir det 6h extra faktiskt. Först 13-15 en avlastning och sen resurs kväll 16.15-20.30. Är snart uppe i 15h extra. Bra av mig!

Emo måndag

Lite låg idag. Eller inte idag utan ikv. Jobbade extra till 20.15 och efter dte vart jag superlåg.. Kanske blir bättre efter prom och mat.
Tidigare idag har jag målat lite och börjat lyssna om på Harry Potter, älskar stephen frys röst. Vill vara värsta läslyssnaren och plöja igenom den ena efter den andra boken, men de flesta upplösare suger och de flesta böcker är sämre än Harry Poter böckerna.
Samt att de är omständigt att låna på biblo, så kort tid på sig att hinna läsa/lyssna klart. Alltid ursäkter, menmenmen.

Älskar lägenheten men vill inte bo här i Gävle längre. Så är de. Kollade lite på kurser på högskolan iaf, funderar på en kreativtskrivande kurs. och ngn mer som jag inte minns namnet på, när jag skulle anmäla så hade jag redan ett inlogg på mitt personnr och det nya lösenordet kom till min hotmail, den som jag inte kan lösenordet till och förr kunde komma till via msn där jag kryssat i en komihåg lösenordet ruta. Men sen skaffade jag googlechrom och det slutade fungera.  Gaaaaah blir irriterat frustrerad på alla lösenord man ska komma ihåg och förnya och blabla.
Aja Elias kanske ska hjälpa mig med datorn imorn. Hoppas det går bra!
Annars måste det ju gå att lösa på ngt annat sätt.

Nu sitter Phoebe här brevid och tittar ner i marken och skakar lite, hon vill gå ut men hon har lite passiv-agressiva metoder..

Ja jag ska gå ut med er, försöker jag telepatera.. 

De funkade för nu la hon sig bekvämt .. Gäspar lite...

Aja slipar på min plan på att ta mig här ifrån. Coolats vore såkalrt att sälja sinnes-sjukt många tavlor eller få bokkontrakt. Men trolgiast blir att jag får jobb eller kommer in på ngn skola, och råkar få en hyreslgh exakt samtidigt, ja om gud, karman och ödet vill så... För jag vill iaf!!

Sleepy-sunday

Det var så grått idag.. Klev upp pigg och kry vid 9 tiden, gick en runda me vovs och åt en stor frukost. Såg ett avsnitt av favoriten Parks and recreation, och sne blev jag sjukt trött och la mig att vila. ´Tänkte läsa men var för trött. Slumrade till och sov till 14. Gick en runda med hundarna, fixade lite lunch såg ett avsnitt av Medium och sen gick jag ut en kortis och cyklade iväg till jobbet.

Jobbade med Hassan, han är snygg som få ska ni veta. Men gift...

Imorn är det en som vabbar så hassan skulle ta 7-11 så tar jag 12-16.15, bra med lite xtra pengar. Men jag skrev en lapp till gruppledaren att jag hellre tar kvällen ifall ngn blir sjuk då.. Får se hur det blir.
Inte de intressantaste blogginlägget kanske, men har int ehänt så mkt mer. Jo har nyss varit ute i nästan ene timme med hundarna, gick över två fotbollsplaner, och ströva´de sen långsamt långsamt hem, lät foxarna nosa precis vart d eville och äta hur många tuggummin de ville. Hade coldplay i öronen och sms:ade friskt samtidigt.

Simultankapacitet man tackar!

Namnamnam

mms_img-18404268 (MMS)

Namnamnam


Men usch!

Bestämde mig nyss för att dammsuga lite här hemma, hade knappt börjat då en mögeldoft spred sig i rummet, stängde av och kollade påsen och den var smockfull och den var alldeles fuktig. FYFAN vad disgusting! BLÄ!!! slängde påsen och började torka ut dammsugaren. Men fick mögelpanik så tog ut den på altanen och ställde upp alla fönster för vädring, har torkat den med jif, och den får stå där ute.. Men kan jag någonsin dammsuga med den igen? Finns inte risken att jag bara sprider runt mögelsporer? Gah panik! Funderar starkt på att skaffa ny dammsugare alltså!

Livet på Solröksgatan tar form

Åh vad jag trivs, åh vad vi trivs. Colin & Phoebe är lite busiga med lösdriften dock, går långt utanför asfalten och stannar och äter eller kissar fast jag ropat, men är ju en hel del nytt..
Har väl gått överallt genom mina år i denna stadsdel, men nu hänger vi ju mest omkring den här delen och de är ett nytt revir att pinka in..

Är så glad idag. Pratade med en vän som jag varit lite ovän med ett tag. Kändes så skönt. Är inte helt oki mellan oss än, men på god väg. En bra början.

Efter jobbet gick jag runt andersberg med hundarna och pratade med Mamma i mobilen, och nu sitter jag här. Ska väl fixa lite kvällsfika: citron te med honung i, knäckebröd med hushållsost och coctailtomater på.. Nomnomnom det är gott det!
Planerar att förtära detta framför tv programmet Medium.


Terrier bus

Finaste vovvarna och jag klev upp vid 10. Efter att de käkat ploppade jag in hörlurarna i öronen så traskade vi iväg. Jag med Lasse i öronen och de med nosarna i högsta vädrings-mode.
Efter tunnlarna fick de springa fritt. och jag tränade med dem att sitta när vif ick människomöten. De gick superbra. Phoebe rullade sig lite i skit och jag är fortfarande i chocktillstånd över att Colin lät bli!
Hittade en fotboll som jag sparkade lite på, men sne började Colin skälla så då slutade jag, gillar inte skällande alls.
Lite senare fick vi ännu ett människomöte och jag kallad ein hundarna och satte dem och la godismutan på marken. Så såg jag att de kom en liten terrier bakom oss. Kopplade mina och tog ur hörlurarna, så frågade jag omd efick hälsa och de gick så bra så. Släppte Phoebe efter bara ngn minut eftersom hon stod och surade längst bak i kopplet och skällde på ynglingen. Efter att vi pratat en stund släppte hussen lös sin 2åriga parson russel och jag släppte Colin oxå.
Det gick jätte bra och de sprang runt och busade, visst Colin försökte para sig titt som tätt men men.., och tillslut ville t.o.m Phoebe vara med och busa hon sprang efter och morrade glatt..
Kul med terrier! Folk som gick förbi undrade nog om det verkligen var lek det där :P
De bodde i närheten så vi ses nog fler gånger, alltid kul med lekkamrater till hundarna!

Nu ska jag dricka te och adressändra, var tvungen att skaffa nytt bankid vilket jag gjorde precis innan jag skrev detta.



Ska bara adressändra

Men sen dök de alltså upp, ser jag nu.. MMSen alltså..

Jag har inte internettat så mkt sne flytten, och jag tror jag ska föröska ha dte så ett tag tioll. Köpte en för kort sladd så kan bara ha internet på laptopen och använder den bara i hallen.
Får lixom lite mer gjort om dagarna.

Har fixat och donat och lägenheten är så fin. Älskar den och vill hitta en identisk i sthlm :P Ne men trivs verkligen att leva lit ekompakt, visst är dte fint med stora ytor, och vore jag överrik, som jag planerar att bli, så skulle jag säkert ha stora rum med högt i tak osv osv men ärligt jag stormtrivs i att ha det som jag har det nu.

Kanske borde flytta till japan där är de ju experter på att leva kompakt, I would fit right in..

Nä ärligt så tog flytten lite musten ur mig, de är jobbigt att flytta och städa framförallt, fyfan fick typ röda blafor på händerna av allt giftigt rengöringsmedel. bord ehaft handskar men men

har jobbat extra idag och fick jobba över en kvart.

HUndarna verkar gilla läget och verkar vara lugna och tysta när jag lämnar dem. PEPPAR PEPPAR ta i trä.

Ska bara adressändra så är allt som det ska.

typ iaf =) tror inte precis allt kan vara som det ska exakt samtidigt det vore för perfekt! Fast vi människor ofta strävar mot just det så tror jag vi skulle bli galna av datt få det.

RSS 2.0