foxbus

Haha hundarna busade just järnet här hemma, först var det högljudd lek i sängen och sen race från ytterdörren i hallen till altandörren i rummet fram och tbx med crazysvansar :)
Så söta och roliga, varje dag får man sig minst ett gott skratt.

Några ord

För att du är du, med mig, älskar jag dig.
Tänk att skriften är en uppfinning som förändrat mänskligheten. Om ljudinspelningstekniken kommit före, hade kanske böcker aldrig funnits. Hemskt juh. Eller så hade allt varit ljudböcker. Men det känns som att det är svårt att få någon överblick över ett inspelat ljud och att det i sin tur leder till att det aldrig skulle ha kunnat bli en sju feta ljudinspelningar lång serie om harry potter., exempelvis. Men vem vet? Eftersom det blev som det blev i den ordningen vi känner till, så är det kanske för svårt just nu att tänka så pass abstrakt att man kan förstå något annat. Nu påstås det att det abstrakta tänkandet är en direkt påföljd av skriften, men då undrar jag hur någon kunde komma på bokstäverna i skriften?
Vill absolut inte förminska skriften på något sätt, klart den är viktig. Men att dumförklara allting före den är nog att dumförklara sig själv, sug på den ni språkproffesorer och skriftallvetare.

När man betalat räkningarna är man värd li...

mms_img-13781610 (MMS)

När man betalat räkningarna är man värd lite mysmat


Skiter nog i fjädrar, tycker videungarna ä...

mms_img181171416 (MMS)

Skiter nog i fjädrar, tycker videungarna är så fina ändå


Plockade dessa från träd som redan var ned...

mms_img-12473493 (MMS)

Plockade dessa från träd som redan var nedhuggna..


Då var det så då

Jag skulle vilja påstå att jag varit rätt duktig som dammsugit. Har oxå städat en garderob. Men alla städar ju efter sig och håller ordning här i världen, så hur duktigt är det egentligen? Näe det är duktigt för bara för att ala andra gör en sak gör det inte mindre värt. Så då var det fastslaget. De som städar är duktiga.

Fina balanskonstnär

mms_img-81873050 (MMS)

Fina balanskonstnär


Några bilder


Vackert va?


Feeling

Har städat uteplatsen, tvättat och bäddat rent. Handlat oxå. Men mer än så blev det inte. Fastnade framför lilldatan, kollade disneyklipp, fick feeling sjöng med så vackert jag bara kunde. Gick över till spotify och fortsatte skönsången. Aaah, älskar att få feeling vad jag än gör. Som sist när jag var ute på korgen, fick världens dansfeeling och dansade i flera timmar sjukt bra och inlevelsefullt.
Längtar tills jag får målerifeeling, var ett bra tag sedan...

Allt för...

..Vanligt förekommande i mitt liv, är att jag smider grandiosa planer för min dag. Som att städa hela lägenheten och tvätta och plugga och måla och skriva. Sätter mig vid datorn medan kaffet/teet kokar upp. Gör i ordning ngn macka och äter frukost framför datorn. Går igenom en miljon bloggar. Fastnar vid ngn streaming-tv-grej och vips har 3h försvunnit. Så nej städdagen blev inte som tänkt.
Tvätt-tiden börjar om 35min.
Slår igång en podcast, och hoppas på det bästa...

Städ dag

..och tvättdag. Samt pluggdag. Inköpsdag eventuellt oxå.
Skrev ett inlägg igår som försvann, måste ha glömt klicka på publiceringsknappen.
Men det stod inget särskillt bara att sthlmsresan var fantastisk. Gick igenom bilderna igår men det var lite utav en besvikelse. Måste våga stå för att jag fotar. Nu går jag mest och tjuvfotar åt sidan. De blir konstiga vinklar och ibland är bara halva motivet med. Vill så gärna fota främmande folk, men de är skitjobbigt. Och nej jag vill inte fråga för då får man deras fotoface.
Bättre lycka nästa gång..

På räls mot sthlm

mms_img122712703 (MMS)

På räls mot sthlm


Tidigt va?

Jag ska med tåget, så har redan varit ute på en runda med hundarna :)
Ska skynda mig så jag hinner köpa en latte..

Skönt

Jag är nöjd med håret. 330kr är ju helt överkomligt, inklusive att jag fick det tvättat innan. Köpte ett väldigt dyrt shampo oxå. Hoppas det är värt pengarna. Det ska hjälpa min torra hårbotten samtidigt som det hjälper mitt feta hår.
Nu är jag redo för våren och sommaren på allvar, och äventyr imorn =)

Snart äre klippt

I dag ska jag till frisören. Yay. Spännande va?

Mmmm mm Mmm!

Har alldeles precis avslutat en måltid. Den får högsta betyg.
Köttfärssås. Lät det ta tid att laga maten, tog tom en paus mitt i då jag insåg att jag bara var tvungen att ha grädde i men inte hade det hemma så cyklade till konsum i all hast. Det var inte ens jobbigt för vårvärmen fanns kvar i luften och det var enbart en härlig känsla att cykla genom mörker utan att utsättas för kyla.
Visste redan innan jag började laga mat att jag inte hade ngn grädde, tänkte kompensera detta genom att ha massa extra ingredienser i. Stekte champinjoner och paprika i små bitar, hällde över riven morot och riven lök. Stekte köttfärsen och hällde över de förstekta grönsakerna samt ett paket krossade tomater. Kryddade med rosmarin salt och peppar samt lite honung. Det doftade så gott och jag var så nöjd med grönsaksblandningen men kände samtidigt att grädden skulle maxa allting vilket det oxå tillslut.
Andra ingredienser: hade i grönsaksbuljong samt köttbuljong och paprika krydda samt chilikrydda, lite soya. Lite chilisås. Det var så himla lyckat, gjorde även en liten vitlökssås, gräddfil, med hackad vitlök i och italiens salladskrydda och massa paprika krydda, sås på sås funkade hur jävla bra som helst. Det blev himelskt.
Lite pasta mkt köttfärssås och lite vitlökssås hade jag på tallriken. Drack vatten till.

Besluta nu

Nu är det dags för hemtenta igen. Jag är helt slut efter dagen, de kostar på med seminarie och sen 3hföreläsning.. Dagen gick väldigt fort. Har varit ute typ 50min med hundarna. Här om dagen var jag ute över 2h, men kunde inte använda runkeeper eftersom jag behövt använda telefonen på vägen. Väntar efter en uppdaterad version där man kan ha appen på i bakgrunden.. Iaf så tror jag inte jag orkar med att påbörja tentan ikv. Kankse räcker med att jag väljer ut de två frågorna av fyra som jag ska svara på?
Måste börja tänka seriöst på nästa termin, ska jag läsa vidare här eller ska jag ta steget och flytta härifrån?
Samt välja inriktning. Läsa vidare i detta ämna eller gå vidare med ngt annat? Beslut beslut. Tänk om jag ändrar mig och sen ändrar mig igen?
Ps. klarade förra tentan, så har iaf 7,5 högskolepoäng, minsann. ds

Jävla distraktioner

Är trött, mest för att jag har hundra sidor knepig text att läsa. Dessa studier gör att jag känner för att måla mer än någonsin förr. Och det är ju bra förutom att jag inte kan måla, hinner ju inte.
Märker av koncentrationssvårigheter delux.. Kan sitta och läsa och plötsligt inse att jag bara låter ögonen vandra över texten, medan jag fantiserar om magiska krafter där jag skulle kunna pausa allt och läsa igenom alla böcker och måla osv, men ändå kunna klämma in 10h sömn.
Fan oxå, fokusera nu på faktaböckerna.

Har någon sett den?

Jag vill inte se Tinker Taylor Soldier Spy, för jag tycker titeln är fånig. Och filmaffischen lockar mig inte heller. Har inte sett någon trailer, eftersom jag är emot sånt. För mig förstörs filmen av att se sekvenser från början, mitten och slut. Det ger mig känslan av att jag redan sett allt, jag kan fylla i resten själv. Och så vill man ju inte ha det.
Är det någon annan som valt bort filmer, serier eller böcker, för den delen, p.g.a fåniga titlar?
Har någon sett Tinker Taylor Soldier Spy?

En 9års sommar, tack..

Ha aktiverat mitt studentkort idag. Yay. Drömde ngt viktigt som sen försvann. Vaknade och det var snö ute. Åh om livet vore som i Game of Thrones, minus alla halshuggningar.. Fast jag skulle väl ha varit slav eller hora? Nej jag skulle ju måla porträtt på kungligheter och ladys and lords, så klart, samt ha en lojal dierwolf som skydd.

Drömmen är ju HBO

Ibland ser man en serie som är så bra att man efter att ha plöjt igenom en säsong omedelbart vill se om den. Då är det ofta en serie från HBO. Ojoj vilka jäkla kings på serier. Jag önskar att en dag få ha med dem att göra.. Lixom: Ah asså jag jobbar ju för HBO vettu..
Spela cool och låtsas som de är no biggie, men de skulle det ju verkliiiiiiigen vara!!
Antingen spela med i en av deras kungserier, eller skriva för en dessa eller bara styra hela jävla produktionsavdelningen.

Lördag

Sov så dåligt i natt. Men vaknade utan ett spår av baksmällan jag upplevde igår.
Jobbar i kväll. Tar det lugnt tills dess.

Miamiljus

Var ute ett tag med hundarna, lixom strosade runt Anderbergs IP. Så himla härligt det var. Våren. Idag var den här. Gick med jackan öppen och barfota i mina jättegamla sneakers. Frös inte någonstans. Det var bara härligt och solenssken var miamiaktigt, oranget,  så som jag älskar.

B a k i s !

Usch är bakis. BAKIS! vaknade och kände mig oförtjänt pigg, trodde jag hade klarat mig..Ropade Hej på facebook innan jag gått över ån typ. För fan vad dåligt jag mår nu. Får skylla mig själv somd rack alldeles för många olika alkoholhaltiga drycker.
Men vad roligt jag hade! Åh så glad för mina kollegor..
Återkommer när jag mår bättre. Har vandrat till Time och köpt Coca cola och det var en pärs det. Tur att Jagh gick ut ordentlgit med två snälla lösa hundar(oh så stolt matte jag är när de sköter sig så där bra!) innan baksmällan slog till.

Alla är rena

Idag bäddade jag rent, det gör jag rätt ofta eftersom jag delar sängen med två skithundar som fäller en hel del. Älskar att lägga mig i nybäddat. Särskillt när man är nytvättad. Tog ett bad och sen smörjde jag in mig från topp till tå. Sen duschade jag hundarna och gud så de behövdes det var verkligen smutsiga. Hoppas de oxå kommer tycka de känns härligt att lägga sig rena i en renbäddad säng.
Nu måste vi ut igen så de får pinka..

Hundprom

Har gått 1mil med hundarna. På vägen till 6km spåret så träffade vi vår Parson-vän Jason och sen kom en liten Jack Russel tik på 5månader, massa bus.
Det var rätt jobbigt eftersom Colin ville dra halva vägen. Jag blir lätt på dåligt humör då. Kunde inte släppa honom eftersom han vädrade rådjur och eller älg.. Aja vände tillslut och vi var alla glada när vi kom hem. Nu kokar jag potatis som ska bli till mos.

Allt just nu

Har mensvärk för tredje dagen i rad.
*
Drömde om magi i natt.
*****
Tvättar just nu.
**
Har installerat spotify på lilldatan.
****
Lyssnar på Musik.
*****

27:or

Det var inte svårt att återspendera pengarna jag fick tillbaka för de återlämnade varorna. Inte svårt alls faktiskt.
Hittade jeans i min nya storlek. 27 och 28. Å så skönt för magen.

Sov 15h

Igår la jag mig kl 21:00, ställde mobilen på 22:00 så jag skulle kunna glo på big brother, men jag orkade inte, istället sov jag till strax efter 7, då klev jag upp och tog ut hundarna uber kort så de fick rasta sig, sen la vi oss igen och klev upp 12.35. Allt är mensens fel, den kom punktligt igår och den gör mig så trött. Nästan direkt när den kom jag vi ut på en långis, gick 7km på en och en halv timme, lite lång tid, men gick faktiskt mestadels i skogen och det var minst sagt kuperat.
Idag har jag varit på jobbmöte, vi fick träffa nya desytiktschefen och nya plastchefen. Verkar vädligt bra, jag fick iaf ett positivt intryck.  Presenterade min idé om att införa vårdhundar på enheten. Togs emot väl och vi ska utforma idén skriftligt.
Nu ska jag snart cykla till stan och lämna tillbaks lite felköp, skorna som var snygga men för små. Och lite fula kläder som såg snygga ut i affären. Hoppas jag hittar andra snygag och lagom stora skor, behöver jogging/promskor. Siktar på vårruset, vi får anmälningsavgiften betald genom jobbet =) kul med ngt att träna mot.

Luggen kommer snart

Jaha då är nästan denna dag över och det var en väldigt bra dag. Tack för det.
Kom hem från le work och gav vovs mat och sen promme, de kutade omkring som galningar, hade hunnit vila upp sig efter långisen med andra ord.
Jag själv hade ju inte vilat, kände mig övertrött hela kvällen. Blev (hemskt nog ;P)tvungen att köpa en snickers, för att klara mig. Nu har jag ätit två äggmackor framför slutet av melodifestivalfinalen. Loreen vann, känner inget speciellt för henne då jag inte kunnat följa alla delfinaler. Jag gillade ju Lisa Miskovsky som hade såna fina dansare. Men en sak kan jag säga att jag gillar Loreens lugg, har länge tänkt på att klippa lugg igen, eftersom de ser så piffigt ut. Sa det till Rebecca igår på jobbet. Och sa det idag till Petra när vi drack kaffe på alderholmen.
Skall låta göra det hos en frisör och tänker mig en lång lugg med fall åt sidorna, så man kan ha den på olika sätt. Vet inte hur bra beskrivning de där var, kanske borde skaffa lite inspirationsbilder att ta med till frissan.
God fortsättning på helgen!

Runkeeper

Kom precis hem. Gått över en mil idag. Runkeeper är rätt dåligt, går ej att ringa samtidigt så fick stänga av flera gånger för att ringa Petra, fick tag på henne tillslut och vi tog en kaffe vid ån. På vägen hem stängdes programmet av av ngn okänd anledning, men av de bitar de fungerade så kund ejag räkna ut att minst en mil gick vi. Från strax före halv två till kvart ifyra var vi ute. Nu är vi helt slut, men jag ska jobba så jag får pigga på mig nu.

Försökte iaf

Jag behöver gå på toa. Om du undrar varför jag håller detta kort.. Har jobbat till 11 och storhandlat på willys. Glömde köpa bröd, men hade en fryst lingongrova som tinar på diskbänken, oh  nej skulle ju hålla det kort.. Gah.. Har gigantiska ringar under ögonen, 5h sömn ÄR för lite för mig, visst jag klarar mig men jag vill ju vara snygg oxå! Damn it. Ska ut på en lång långis snart. Oh så härligt det ska bli. Två dagars vila har vi haft då vi bara gått som längs 30-40min och då orkar jag inte använda runkeeper, faktiskt. Vill bara använda den när jag kan flasha med hur duktiga vi varit.

Kråkkonvent

Alltså.. Idag på en promenad så verkade vi hamna mitt i ett kråkkonvent, det var ett jäkla liv. Jag undrade om det var ngt slags stormöte, eller om det var ett singelmöte typ chans att hitta nya partner. Spännande var det iaf.
Kraaa, kraa, KRAAAA!
Gillar kråkor och har stor respekt för dem.

Dokumentär

Såg just en dokumentär om folk som överlevde Tsunamin 11 mars förra året i Japan.
Blev så berörd. 24000 personer försvann och dog.
Att ställas inför en naturkatastrof är svårt att tänka sig för mig som bor i norden. Men en sak har jag alltid undrat över. Forskar-folk säger att det är säkert här för att vi lever typ mitt på en kontinentalpaltta, de är i skarvarna de blir jordbävningar. Men vad är det som säger att dessa plattor sett lika dana ut  och kommer fortsätta se likadana ut? Tänk om den delas i tre i morgon, och vi får en skarv rakt igenom sverige, eller rakt igenom nordsjön? Är rädd att dte är forksar-folk av som de som trodde att jorden var platt. Folk lyssnade ju på dem då, och nu skrattar man åt det. Men tänk om de kommer skrattas åt dessa platt-teorier om 500år?? Forskartyper, har historiskt sätt oftare haft fel än rätt, eller? Oftast är det bara teorier eller kvalificerade gissningar som ligger bakom det vi kallar fakta.
Jag hamnar ofta i katastrof-mode, om det blåser mkt(tänker att en orkan ska slå till), snöar hårt (ny istid på påväg) eller när världskrig nr 3 känns nära(världsordnignen är ju så skör och alltförm¨ånga verkar tro att man akn lösa skiljaktigheter med misiler och bomber.).
Är helt enkelt en oroare.
Om jag någon gång hamnar i en allvarlig situation hoppas jag att jag kommer reagera och inte bli handlingsförlamad. Vart ska man fly då? Just nu tänker jag Andersbergsbacken, eller hemlingbyberget, om de skulle komma en tsunami alltså. Vid krig är det kanske bäst att bara hålla sig hemma, tills tillfälle uppstår och man kan fly till ngn liten by på landet alternativt skogen.
Istid, då flyr jag hem till mamma så får vi hålla värmen med kaminen och hoppas på det bästa.
Men förhoppningsvis stämmer iaf det där om plattorna och vi i Sverige är safe.

Av-bok-a

Avbokade. Tvättstugan. Orka. Imorn kl 16:00 då minsann skall det tvättas loss ordentligt.

Kony2012

http://youtu.be/Y4MnpzG5Sqc
www.kony2012.com

En grej som hände igår..

Råkade radera ikonen för android market. Försökte ladda ner en radioklocka app och de gick först bra, sen insåg jag att det var en tysk app där man bara kunde ha en enda tysk kanal som sin väckarradioklocka. Avinstallerade snabbt den skitappen, så skulle jag in igen på androidmarket, men då var det ngt fel, så jag petade och petade på skärmen och vips så bara åkte den lilla ikonen iväg och försvann för alltid. Så nu kan jag inte hämta några nya appar. Tror såklart att det finns en lösning, men har inte orkat ta tag i det.

Dagen

I dag hade vi seminarie och imorse klarade jag av att använda snoozen, vilket resulterade i att, jag snoozade i över en timme och det var riktigt nice. Kom i tid ändå! Åt en macka på skolan och sen var det en 3h föreläsning.
Efter en lång skoldag cyklade jag hem, har hittat en närmare väg, och tror jag kan korta ned den yterliggare om jag lär mig hitta i ett villa område..
Tog ut le vovs på en kissrunda och sen åt jag pizza rester, efter det gav vi oss ut på dagens långis. Gick till Gävle Bro och vandrade en del i skogen i väldigt kuperad mark eftersom vi inte följde stigarna direkt.
Gick 6,51 km på 01:27:49, hundarna har säkert gått över en mil då de springer lite härs och tvärs.
Jag har tvättstuga ikv. Ångrar lite min bokning. Kanske bokar om? Men då får jag ju göra det imorn ist. Kluven där.

Pizza me feta ost, vanlig ost, champinjone...

mms_img188205154 (MMS)

Pizza me feta ost, vanlig ost, champinjoner, tomat och vitlök.


Snoozfällan tog mig

Försov mig imorse. Gick i snoozfällan, dvs stängde av larmet men trodde jag snoozat och somnade om. Vaknade 25minuter innan jag skulle vara på högskolan och träffa min grupp så vi kunde diskutera vad Aura är innan seminariet imorn.. Det tar nästan 20min att cykla till högskolan och jag var ju tvungen att ta ut hundarna och så där.
Jag Kom typ 30min för sent, men hade förstått hör tav mog och meddelat att jag blev sen.. Aja gick bra iaf.. Nu har jag nyss kommit hem från en hemlingbyrunda, Glömde sätta igång runkeeper, men gjorde det framme vid Hemlingby, så man kan säkert lägga till en och en halv eller två km...
5,78km på tiden 1:08:22
Längtar tills isen är borta från alla vägar. Men det är inte långt kvar nu. Visst känner man i luften att våren tänker stanna?
Nu ska jag kompensera min hurtighet med halvhemmagjord pizza, degen och såsen är från ett pizza kit. Blir färska champinjoner och feta ost som topping, och eventuellt andra grejer jag hittar i kylen.

Kija

Jag följer Big Brother, de lägsta av de lägst stående programen enligt vissa men jag göttar ner mig totalt. Men i år har jag ingen favorit, brukar kunna plocka vinnaren tidigt, men de är en rätt lam skara människor i huset. Har dock folk jag stör mig på först ur på min hatlista är Kija. Blä! Osexigare person får man leta efter, stör ihjäl på hennes utstuderade sätt att vara.

Sushi

Shoppingen gick rätt bra, men vet minst två saker som jag ska lämna tillbaka.
Handlade på Intersport, Gina tricot, H&M och Sushibaren.
Det var roligt och jag hittade fina saker.
Väl hemma tog jag ut vovs för minikissrunda och sen åt jag sushi som jag köpt hem. Nomnomnom så gott.
Efteråt gick jag en långprom med Vovvarna. Ville gå snabbare men det var sjukt halt på skogsvägen och i dikeskanten var det olika tunn skare så sjönk igenom ibland. Gick 5,99km på 1 timme, 16 minuter och 16 sekunder.
Det är jag nöjd med!
Nu blir det bad och då ska jag testa min nya scrub och sen mitt nya bodybutter. Yay.

Jo förfaen

Jag är ledig idag och tänker do some serious shopping. Mot ministaden!

Öppen altandörr

Som soffan är placerad nu, kan jag sitta i den och sola vid den här tiden. Så härligt. Vad bra jag har det. Har hittat rymden i rummet. Har städat och fint.

Tack

mms_img-59640097 (MMS)

Tack


Flow

Ringde och friskanmälde mig till imorn. Ångrade mig strax efter, är lixom lite hit och dit sjuk, allmänpåverkad men inte ngt specifikt längre. Får ingen vila av att vara hemma mer, bara ångest och då är det ju ingen idé.
Tack Mamma för dina kommentarer!
Tack n/a för din kommentar.
Jag vill inget hellre än att fortsätta med måleriet! Har möblerat om för att försöka hitta flow igen. =)

Allt hör ihop

Visste att det skulle ge någonting, att läsa medie- och kommunikations vetenskap.. Läste just följande mening från kurslitteraturen till delkursen Medie estetik: "De äldsta konstverken uppstod, såvitt vi vet, i ritualens tjänst, först den magiska, sedan den religiösa." /Walter Benjamin

Blev uppriktigt glad av att lära mig detta. Fantastiskt, hur det ena leder till det andra.

RSS 2.0