Feberdrömmar

Idag har vi sovit ut och sen lekt med en tennisboll som hittades vid isen på fotbollsplanen.. Har fortfarande ont i magen :( men inte feber just nu iaf, dock seg och slapp.
Lixom orkeslös. Kanske från natten...
Drömde om Leif G W Persson och hans program veckans brott. Han kom hela tiden in på sin bok Gustavs Grabb och när han talade om den gick programledaren ur bild. I drömmen var det för att de inte skulle anses som reklam i programmet, eftersom svt är public service. Jag bah men hallå de är ju ändå reklam. Han ptratade halva programtiden oms in bok. Sen var programmet i min lgh, som var mkt större än den jag har. och jag gick omkring och sjöng och hoppades att de som jobbade med programmet skulle upptäcka mig.
Senare gick jag på ett nytt trendigt café i sthlm och råkade få en pensionär som tog emot min betsällning, var en lång disk och massa personal. Han mickrade gammalt kallt kaffe och vägrade göra latte, och ville helst att vi i sällskapet skulle ta gamla halvätna kakor, som ngn annan gäst ratat, fast de fanns en massa jätte goda bakverk bakom disken. Det var katrin Zytomierska som ägde stället.

Har börjat läsa Just Kids :)

De började med magknip

Idag vaknade jag med magknip. Den har inte försvunnit under dagen trotts att jag promenerande med hundarna som vanligt. Ajajaja har snarare blivit värre och jag började få feber för några timmar sedan. Hade stora planer för dagen, skulle shoppa kläder och allt, men det fick vara. Däremot hann jag med ett besök till konsum, handlade på mig en hel massa basvaror, kände väl på mig vad som komma skall. För imorn lär hundpromenaderna vara en enda pina.
Nu ska jag koncentrera mig på att få i mig vätska och de blir sängläge. Hej svtplay med andra ord. Feber är så creepy, hur den bara smyger upp över en bakom ryggen som en rysning. Och varför gör huden ont när man har feber? Min hoodie som är sjukt len på innsidan, de vet jag bestämt att den var igår och imorse, känns nu som elakt hård och rivig- Så fort jag rör mig och den nuddar en ny del av huden så gör det ont.

300rixpix

Köpte en collegetröja idag en blå hoodie som det står "university of gefle" på, i gul text. Åh så mysigt. Ska behålla den i min ägo tills den faller i bitar efter ett hårt liv och då ska jag gråta i de arma trådresterna.

Lipstick

Förtärde sallad och Coca Cola till Big Brother. Jag har ingen favorit från programet än, men ser potential i gänget. Snart kommer jag vara väldigt intresserad av vad de där instängda människorna sysslar med. Har inte skaffat liven så får se hur mkt man får ut av att vara vanlig tvtittare.
Köpte ett läppstift på Ica Maxi. Isadoras Jelly Fish, visade sig vara rätt lik min egna läppfärg.. Får duga som vardags stift..
Om min livliga fantasi/början till galenskap:
Tittade på en mer spännande färg först men då den inte gick att scanna in på två försök tog jag det som ett tecken på att de inte var rätt färg, jelly färgen gick att scanna in direkt så då tolkade jag det som att det var rätt. Sen visade det sig att scannern var allmänt skitdålig på att scanna saker. Nu har jag redan använt jellyläppstiftet så nu är jag fast med det. Får väl göra ett nytt läppstiftsinhandlingsförsök vid nästa löning.

Och?

Håller på att möblera om igen. Har en ledig dag och vaknade med glatt humör och tog ut hundarna, de var så mkt folk ute att jag strax fick koppla dem och de hela började kännas ohärligt och sen var det kallare än jag trott och jag fick ont i öronen och huvudet. Sen började Phoebe dra bakåt, vilket hon gör ibland enbart för att irritera mig, så att jag ska släppa henne lös. Blev mer och mer irriterad och ville bara gå hem, sen halkade jag på en isfläck 10 meter från porten och landade på låret vilket gjorde väldigt ont!
Väl hemma tjurade jag och bestämde mig för att en pizza skulle pigga upp, det gjorde den oxå. Även om det var sjukt jobbigt att hämta den. Efter den har jag nu möblerat om i flera timmar, skulle väl ha gått på en timme med hjälp men känner ingen just nu, som bor i gävle, som jag kan bjuda hem för sånna saker när det ser kaosigt ut. Jag känner bara folk som jag vill och kan bjuda hem när de är nystädat.
Hon får väl städa oftare då, tänker väl ngn pedant som råkar läsa detta.
Själv tänker jag att Gävle inte är the place to be, for me. Har jag trottsat mitt öde när jag flyttade hit?
Jaja jag är emo idag. Det får jag vara, har ägglossning tror jag och jag närmar mig 30 och är singel. Jag bor i en etta och jobbar i vården, jag har all rätt. Andra dagar kan jag rabbla upp samma saker och känna en innerlig lycka och då har jag oxå all rätt till det.
Just nu har jag ont i ryggen, de kan bero på mitt fall på den jävla skit isen, eller om-möbleringen som redan gör sig påmind. Hur som helst så ville jag iaf nämna mitt ryggont oxå.
Jag gick inte ut i helgen. Ska försöka på allvar att aldrig mer i mitt liv planera en utgång, om det ändå händer ska jag försöka att aldrig någonsin nämna det i förväg varken här eller muntligt eller på facebook.
Det känns som jag jinxar så mkt i mitt liv genom att nämna det högt. Damn you evil forces!

Ledsen och lycklig

Har lämnat in tentan, ångesten jag levt med släpper jag nu fri. Fy vad jobbigt det var och jag absolut inte nöjd, det blev ett havsverk trotts mina höga ambitioner. Jag har väl aldrig i mitt liv lagt så mkt tid på ett hemarbete och ändå känns det som ett sånt dåligt arbete. Jag har inte refererat speciellt bra för att nämna en sak, men de finns mkt att haka upp sig på. Just de här att vara saklig.. gaaaah jag vill ju bara utgå ifrån mig själv, och där jag fick de var det ändå svårt.
Jag har lärt mig massor och hoppas på det bästa, och får jag inte godkänt så får jag tenta om det på ngt vis.
Nu har jag ont i ögonen och är allmänt förvirrad, de tar på krafterna att studera minsann. Det tar oxå på krafterna att jobba i vården. De här med att vara sysselsatt till 150% känns inte riktigt lika roligt just nu. När jag märker att konsekvensen av det blir att tiden faktiskt inte räcker till till allt. Men som sagt jag lär mig, det som jag verkligen vill få ut av detta projekt är att lära mig förvalta min tid på ett bra sätt, att kunna planera så det blir så bra som möjligt, att ligga steget före. Jag vill klara av att göra allt jag vill och inte känna mig begränsad. Jaja alla har bara 24h till sitt förfogande, men de är väldigt olika hur folk använder dem.
Nu ska jag ta en promenad och verkligt varva ned, sen ska jag sova bort en hel del timmar av den här lördagen.

I can do this

Köpte två Dark Dog energidryck för 20kr. Har druckit den ena. Ska snart ta ett bad och efter det dricka lite kaffe.
Har så mkt att göra.
Längtar tills det är klart, när jag lämnat in tentan ska jag ta mig en rejäl praktfylla som pris för väl utförd uppgift. Jag klarar av detta, påminner jag mig själv hela tiden. Mellan stressattackerna. Fyfan, om man kunde köpa tid alltså.
Ska dansa, flörta och dricka öl kanske redan om 24 h annars 25 h. Så jävla värt. Det är min morot, har inte varit ute på hela året juh.

Fuck You!

Rätt arg för tillfället och önskar att alla mina kollegor drabbas hårt av kharman, men sen ångrar jag mig för det i sig ger väl mig dålig kharma.
Men ett litet fuck you finger kan de som förtjänar det dock ha. Varsågod fuck you very much.

Men ah behöver mer tid

Ah slösade just bort en timme drygt för att försöka få bort min jobb kväll. Gick åt helvete. Fan oxå.

Nomnomnom

åt nyss en fantastiskt god middag. Mmm vad god den var. Gjorde den i ugnen. Har verkligen fastnat för ugnslagning på senaste tiden. Lade tre delade potatisar i en form, saltade och pepparade och smörade. In i ugnen som höll på att värma sig till 225 grader. Sen efter att de nästan var klara(30-40min??) så stoppade jag in frysta köttbullar bara la de över potatisen, efter typ 20-25 minuter så tog jag ut allt, då hade jag oxå gjort en pulversås brunsås, fats dne gjorde jag på spisen. Åt detta med lingonsylt och avokado, Drack coca cola till.
Tänk att ngt så enkelt och halvproducerat kan vara så gott. Usch vilken barbarisk smak, tänker väl alla Bourdieus fans nu, men så är jag ju inte från överklassen heller, så det så..

Valpivalpi

Colin har fått busa med en stor valp (snart 4månaders Berner Sennen), helt ljuvlig är hon. Har blivit dubbel så stor nästan sen sist vi träffades.
Phoebe är väldigt tydlig med vad hon tycker om valpar.
Phoebe är en pigg 11åring så jag tror inte de är omöjöligt att jag får ha kvar henne i minst 9 år till. Min valp plan är just nu att inte skaffa ngn valp förens Phoebe går bort och att hon går bort vill jag inte tänka på.
Planen kanske ändras om jag blir snuskigt rik och har ett stort hus på landet, där Phoebe får vara ifred från "äckliga" valpar.
Colin gillar valpar, han skulle nog inte ha ngt emot en nykomling i familjen. Helst en snygg tjej som han kan leka parningslekar med. Han parade idag bernersennens valpens huvud mkt noggrant..

Tänk om

Jag kunde ha legat kvar i sängen hela dagen, tagit en timeout från allting. Men kravlade mig upp och gav hundarna mat och rastning. blev tre hundmöten och två lekstunder för Colin. Bara det hade ju varit förfärligt att missa. Frukost, kaffe te och ostmackor. Ville jag inte missa.. Nu har jag läst igenom dagens skörd av nya blogginlägg från mina favoriter, inte sååå värt men hör ju till mina laster och dessa skall man ju oxå bejaka.. Snart bad dax för sen har jag utbildning på jobbet. Vi ska gå över till att dokumentera på dator. Minsann. 2012. :)

Gick bra

På seminariet alltså, var så nervös att jag mådde illa innan. Men det gick som sagt bra. Nu har jag jobbat kvällen och rastat hundarna. Så nu soffmyser vi för fullt framför BB.. Är jobbledig två dagar nu. Har hemtenta tills på fredag så ser mig inte som hel ledig.
Men inga tider att passa iaf, eller jo är ju iofs en två timmars jobbutbildning på onsdag. menmenmen.
Ska storstäda, tvätta och plugga pliugga plugga. Hoppas hinna igenom litteraturen en till gång. Kör så klart lite ikv. Och ha ett första utkast klart till torsdag så jag kan läsa igenom och finslipa.
Jag är så glad, är sysselsatt till 150%
Haha kollar som sagt på BB.. Haha vilka deltagare. Kommer bli bra det här, hoppas jag kommer kunna följa det  :)

Jo just det

livet känns hoppfullt och vad som helst kan hända. Yay!

Pluggar

Jag pluggar på efter att ha jobbat 7-14 och sen 16.15-21.15 så ska jag nu sitta och läsa minst halva natten, Är super motiverad.
I can do this!
Imorn träffa gruppen vid 10.00 och sen seminarie kl 13.00 och sen jobb kl 16.15.

Det är energin jag vill åt

Har en sån stark lust att möblera om, men hur jag än gör så är det ju övermöblerat. Är det värt att putta runt alla möbler? Ja och Nej. Skjuter på det ett tag. Får ragga hjälp så går det enklare.
Nu ska jag sova dock. Jag och bästishundarna. Phoebe sov på soffan i går natt så det var bara jag och Colltrollet som sträckte ut oss i sängen.

Nya idoler

Dagarna går så fort så fort. Men idag fick jag vakna av solen och då sprang vi ut jag och hundarna och de nosade runt medan jag stod och blundade mot solen så fort jag fick chansen.
Lyssnade på P3, som vanligt då.. Men ibland lyssnar jag faktiskt på P1 bara satt ni vet och ibland lyssnar jag på reklamradio, men det är verkligen sällan det.
Iaf så var Kakan gäst hos Per. Det var genom hennes medverkan i det nya P3 programmet som jag tyvär glömt namnet på men de brukar vara direkt efter morgonprogrammet,.. Jag älskar Kakan. Åh vad bra hon är och rolig, sen upptäckte jag hennes och Julia Frejs låtar på svplayt och Kaka på Kaka som är jätte bra det oxå. Kakan och Julia är mina nya idoler, super tuffa chejer. Vill vara dem eller ha dem som bästisar,s å mkt tycker jag om dem.

Colins femtioelfte rymning

Igår var det seminarie igen. Gick bra igen =) Yay..
Har sjukt mkt kvar att läsa dock, hur gör folk i andra länder som kan jobba heltid och studera? De måste sova mindre och vara utan hundar. Men utan hundar vill jag verkligen inte vara, och hur sover man mindre? Jag kanske får sätta igång min radioklocka och ställa in p3 morgon och mjukstarta dagen med bästa mrogongänget..
Igår efter jobbet så gick jag med hundarna till skogen. Gick in på en skogsväg som leder rakt in i skogen bort från E4:an. Det var stjärnklart och jag tittade på alla stjärnor, sateliter och ufos. Blev så uppslukad av rymden att jag inte märkte att Colin försvann, Hade bestämt att gå till en viss punkt men där skogen stod som högst blev jag plötsligt rädd och ville inte gå längre, kändes som det stod björnar, vildsvin och vargar eller åtminstonde en extremt sur älg och bara väntade på att få attackera mig och mina älsklingsvovvar. Så jag ropade ut i natten, ja klockan var runt 23 då.., men bara en liten Phoebe kom kutande.. Jag gav henne godis och visslade ngn minut senare hör jag hur Colin skäller sitt viltskall, långt långt borta jag menar minst 5-600 meter bort. Phoebe gläffser till och kutar direkt ditåt, det var ngt stort på gång lixom. men jag sa nej, ville inte ha två pyttesmå hundar på vift i skogen. Och lydig som hon är vände hon och kom tillbaka. Fina cheyen.
Jag visslade vidare och Phoebe hjälpte till med ylningar när jag mutade med godis. Och när det gått säkert 10minuter så hade jag hunnit tänka det  värsta flera gånger och börjat frysa av att stå stilla. Såg framför mig hur jag skulle behöva vara ute hela natten och bara vänta på att han tappade spåret av vad han nu jagade där ute i mörkret. Skulle ringa Mamma och beklaga mig, men då kom han äntligen. Jag blev så glad, kopplade honom och gick raskt tillbaka mot gävle bro, inte förens jag var var på andra sidan E4an kunde jag andas ut och sluta känna mig jagad av alla skogens rovdjur. Jag lovar att jag vanligtvis inte är rädd för skogen, men just på nätterna efter att ha stirrat ut i rymden och fått känslan av obetydelsehet och litenhet, ja då är man fan inte kaxig.
Väl hemma åt jag mat som jag lagat i ugnen medan vi var ute och äventyrade.
Efter maten la jag mig, klockan var då 00.45, helt utslagen och sov tills jag steg upp vid halv 11 idag.

Går vid e4an

mms_img183358959 (MMS)

Går vid e4an


Mår bättre!

Fick hjälpa en god vänn med en tjänst. Känner mig godhjärtad och det är en bra känsla.

Aj i benen

Vaknade med hemsk måndagsångest, och typ träningsverks-aktiga krämpor i benen? Låg och tänkte på det värsta som att det var en köttätande bakterie som gnagde i sig av musklerna, eller att det var MS.
Fuck måndagar, när jag blir rik så ska jag bara ta det lugnt på måndagar, göra dte som falle rmig in, mysa med hudnarna, göra roliga otvugna saker med dem, äta lunch och middag ute, kanske evetuellt oxå frukosten.
Fast det var ju inte osm att jag började 7 imorse, eller så, men men man kan ha ångest ändå.

Mysterium

Ett bad och lite läsning är vad som står på agendan. Koncentrerar mig bäst i badet faktiskt, När jag kommit in i texten kan jag läsa vidare i sängen. Läser mest kvällstid, kanske borde börja dra till biblioteket och läsa lite dagtid. Bra idé som jag kanske skall förverkliga, en vacker dag.
Har klippt hundarnas klor idag och tagit tre promenader där de fått springa fritt, eller inte helt fritt håller ett vakande öga på dem och styr dem i rätt riktning men de fick iaf vara okopplade; the next best thing..
Förövrigt tycker jag Californication sorgligt nog börjar tappa det,
Kanske bara är en dålig säsong och så tokvänder det och blir sitt briljanta jag igen i dubbelkraft till nästa, snälla seriegudarna hör min bön!
Många serier har överlevt en dålig säsong och kommit igen och då uppskattar man det som är bra ännu mer. Är fortfarande förbryllad över att Studio 60 on the sunsetstrip inte kunde överleva en sån sjukt jävla bra första säsong. Det måste ha varit för mkt sanning i den serien och därmed trampat ngn eller flera höjdare på tårna..
Ett annat mysterium är Veronica Mars: what the hell happend? Det var jätte bra och tog bara slut, Medan andra serier tillåts vara värdelösa från säsong till säsong i alla evighet. Nog om detta nu måste ju faktiskt följa min agenda och läsa.

Åh nej

Gick ute i det strålande vädret med P3 i lurarna då klockan slog tolv och det var dags för ekot, minns inga andra nyheter än den om att Whitney Houston hittats död i ngt hotellrum.
48år gammal bara. 
När jag gick i femman, måste ha varit 10 eller 11 år, så spelade jag in "I will always love you" på ett 90min band om och om igen, med hjälp av min dubbeldäckare =), både fram och baksida. Man kan säga att jag där och då uppfann repeat.
Jag lyssnade på det där bandet jämt. Kunde varenda liten wailning och vartenda andetag. Jag kan fortfarande höra den i mitt huvud.
Så otroligt sorgligt att hon dött. Blev ledsen på riktigt.

När lejonen är mätta kan de stå och dricka vatten precis bredvid en massa antiloper

Att berika sitt liv med djur kanske är ngn djup instinkt eller typ en önskan om att få leva i harmoni med andra varelser i naturen, ett sätt att ta in naturen i våra kanske nu för tiden rätt onaturliga bon. Kanske har vi alltid omgett oss med djur, funnit vänskap arter emellan, tagit och gett av varandra. kanske många djur gör så ute i det fria idag?
Vi människor är underliga djur men ändå djur. Jag finner det väldigt intressant att vi förundras över så mkt med de andra djuren. Ex att vi kan kommunicera en del med djur facinerar oss, men de verkar aldrig facinera andra djur, det verkar dem naturligt.
Har man flera djur, av olika arter, i hushållet så kommunicerar de med varandra. Jag vill inte komma fram till något särskillt, mer än kanske att jag tror samarbete mellan arter finns där ute och nu menar jag inte bara rena symbios förhållanden.

Att vara med henne

Sträckläste Alex Schulmans bok "Att vara med henne är som att springa upp för en sommaräng utan att bli det minsta trött"
Har man följt Alex blogg så har man fått ta del av det mesta redan. Ändå är man inte besviken. Han skriver väldigt på fler böcker, såväl romaner som sånna här utdrag ur hans liv.
obs: spoiler alert! Visst är det elakt poetiskt att han lämnar sin dåvarande fru Katrin Zytomierska den 4 Juli 2008 och exakt ett år senare föder Alex nya tjej, Amanda Widell, deras gemensamma barn Charlie.
Jag har alltid följt Alex bloggar och även följt Katrins. Var övertygad om att Alex varit otrogen mot Katrin med Amanda och att hon blivit gravid redan innan det var slut mellan Alex och Katrin.
Fick bara den känslan. Den sitte rnog fortfarade i, de känns lite för bra för att vara sant att han skulle ha lämnat sin fru exakt samma dag som han ett år senare blir pappa. Menmenmen, de kanske hade varit lite mindre romantiskt att skriva den historien?
Jag spekulerar alltså bara..

Seminarie

Har varit på mitt första seminarie, deltog aktivt i diskussionen =)
Var nervös innan dock.
Han inte läsa allt av de sju kapitel man skulle ha plöjt.
Åt lunch på skolan med Karolina, en av tjejerna jag hade lite grupparbete med inför seminariet, hennes Spanske pojkvän och hans kurskamrat från Etiopien. How international, right? Så fick damma av min engelska lite oväntat, men de gick bra.
Så roligt med en ny miljö och med så många nya folk.
Trivs bra!
Idag var det ngn slags temadag för de som läser till mäklare, stora firmor var där och visade upp sig för att rekrytera och studenterna för att binda kontakter (antar jag) och jag som råkade gå igenom vimlet fick två gratis pennor, man tackar REMAX och Mäklarringen.

Macka

mms_img-18322244 (MMS)

Macka


Fast jag klagar inte, bara berättar

Det är mkt nu. Har 270sidor att läsa inför onsdag, helst imorn efter som vårt grupparbete inför onsdagens seminarie börjar då.
Har jobbat massor i helgen och skulle vara ledig imorn, men 11 personer är sjuka så får nog hoppa in på kvällen.
Kan inte smsa eftersom ngn jäkla inställning som jag inte hittar gjort att mitt tangentbord i mobilen är kinesiskt.
Måste sova snart, ska stressa av och se ngn grej på svt play. Sen sova, är för trött för att läsa.

Hämtade böckerna idag =)

mms_img423348996 (MMS)

Hämtade böckerna idag =)


Kolla in färgen..

mms_img-39466928 (MMS)

Kolla in färgen..


Grazi

Inte nog med köpelyckan som infann sig efter det röda läppstiftet, som jag tyckte passade bra. Nu har jag fått en inbjudan till Sardinien. Tackade självklart Ja, när Åsa frågade. Nu är jag über motiverad att lägga semestern.
Hon lockade med sol, stränder, god mat och goda viner, som att jag behövde lockas.
Italien och England i år alltså. Si! Yes!
Oui får väl bli nästa år. =)

Tvättar två veckors smutstvätt

Har tvättstugan just nu. Tidigare idag var jag på en föreläsning, nästa gång är det seminarie och jag har inte fått mina böcker än =(
Gick lite på stan efter skolan, köpte ett rött läppstift. Kollade efter en väska men fann ingen.

Den funkar..

mms_img-18532074 (MMS)

Den funkar..


RSS 2.0