ekonomi

Har jobbat med vårt grupparbete idag igen. som vanligt typ 5h. Vi jobbar bra ihop!
Det har blivit många köpes-latte senaste dagarna. men de var jag värd, smoothisarna oxå! Sen jag flyttade till min etta, har min ekonomi vänt, totalt. Självklart beror det på att jag sålde bilen oxå.
Saknar att ha bil ibland, som när jag vill hälsa på släkt och vänner eller åka till ikea. Saknar att köra bil oxå, har alltid tyckt att det är roligt. En vacker dag har jag bil igen och tills dess klarar jag mig bra med cykel och springskor och köper lyxkaffe och godis och andra onyttigheter för pengarna jag sparar.
Har jag sagt att jag möblerat om, Ja igen. Nu står sängen precis vid fönstret och jag lägger mig så att jag hamnar mitt i luftströmmen från vädringsfönstret.
Åh så härligt jag sover.

Det ordnar sig!

Men åh.. Så irriterande! Står utan hundvakt till semestern, får försöka hitta ngn annan. Blev sur nu eftersom jag fick bekräftat innan jag bokade och köpte biljetter, att en viss person skulle passa dem. Det enda positiva är att jag nu med gott samvete kan ta bort den idioten bland minna vänner på facebook. Ah så skön känsla att rensa bland kontakterna.

Nämen jag har lärt mig sitta på äldre dar

Har köpt 7 låtar på cdon idag, det var väldigt länge sedan jag köpte musik, radio, spotify, youtube har lixom varit nog för mig. Men nu ville jag ha specifika låtar i mp3 och då var det bara att konsumera. Först försökte jag på itunes men det fungerade ju pissdåligt för jag var tvungen att vara påd en amerikanska affären för att handla men iom att jag inte har en amerikansk zip code osv så kunde jag int ebli kund. Men kära cdon funkade. Den dyraste låten kostade 19kr men de flesta kostade 9:90 överkomligt tyckte jag. Skönt att man kan plocka ut de låtar man verklgien vill ha. Så smidigt det var att ladda ner det, tog knappt en sekund ens.  Framtiden har kommit även till mig. Fanx Gawd
Nu ska jag repeta dessa 7 låtar och ta med vovs och springa trean i hemlingby. Minsann. Måste inom kort konsuemra bättre träningskläder, blev för snål på stadium, tycker tights borde vara billigare än det var och dte var dessutom inte mkt att välja mellan.
Ännu en intressant dag vah?
5h i skolan både idag och igår, skryteliskryt!

Blå på en måndag, oh how special....

Oh fyfan fan vad jobbigt det blev nu då. Spurten innan sommarlovet, ett lov som börjar med en massa extra jobb. Borde nog ha motionerat och levt på lite endorfiner, men orkade inte. orkade inte ens ta mig till en affär och köpa dipp till mina grönsaker. Överväger att cykla till ngn mack. Får ångets över hur ointressant detta inlägg är, så slutar nu.

Ute i skogen

mms_img-13202291 (MMS)

Ute i skogen


Colin o sidan av snyggspringskon

mms_img172371970 (MMS)

Colin o sidan av snyggspringskon


Mina nya springskor

mms_img-68538960 (MMS)

Mina nya springskor


Mmmhmm snap

Såg nya Tim Burton filmen ikv, den var bra. lite overkill här och där men stundtals lysande. Scenisk, magisk ljussättning och miljö. Johnny Depp kan få spela huvudrollen i mitt liv när han vill!
Sen biljard och alkohol, på interpool, och jag vann nästan förlorade med en poängefter flera set i "nineball".
Dateing is fun!

Kul

har 9 wf spel igång och har tre vunna matcher bakom mig. Vilket rolgit spel, och vad skönt att man kan spela när man har tid :)
vaknade rätt sent, men började dagen med en lång promenad till Hemlingby =) där vi gick extra snabbt eftersom jag har nya skor!

29

Imorn fyller jag år. Borde passat på att ha en fest, planerade det ett tag. Men sen pallade jag inte pressen. Ska ha en vanlig fest senare ist, om jag pallar. Känns så konstigt att be folk slå sig ner på ens säng, tror jag. Aja jag har värsta sortens emo-pms-dag. menstime imorn, de kanske inte hade varit ultimat att ha fest just då heller.
Ett tag trodde jag att jag kanske mådde skitdåligt över att fylla år, men tror faktiskt det har med pmsen att göra. Ska dra till Ica och köpa godsaker, till ikv o imorn.
Detta var väl intressant så däg?

En rad

Född ur sorg hade hon inget val annat än att leva sitt liv.

Romcom redo

mms_img-18578765 (MMS)

Romcom redo


Mysan & Nellie

My har varit på besök med Nellie, de åkte för en halvtimma sedan. Var väldigt roligt =) Och hundarna gick jätte bra ihop. Över förväntan jag är ju så harig och tror de ska hända ngt hela tiden men har ju snälla bra hundar så borde släppa det!
Har tagit över 300kort medan vi gick. En runda som vanligtvis tar 10min tog en timme. Hundarna blev helt slut, haha.

Svårslagen lättnad

Mentalt och fysiskt utmattad är jag nu, kunde inte sova så mkt inatt och klev upp tidigt för att skriva in i det sista. Man har lixom tentan hängande över sig tills den är inlämnad, nu går jag bara på koffein och den fantastiska frihetskänslan. Hoppas att dte har gått bra. Men just nu känns just inlämnandet som det skönaste, orkar inte oroa mig för betyget.
Ikv kommer My och jag har en massa att styra tills dess. Men först blir det långpromenad me le vovs, vi går till skogen med extra gott godis i fickan ifall älgen visar sig igen. Björn och andra läskiga djur kan gärna hålla sig undan, vill inte möta er med foxarna. Vill nog helst sitta i en bil om jag ska stöta på ngt vilt stort rovdjur.
Aja har inte tid mer nu. Fullt upp fullt upp =)

Nej till sorgepeng

Ska köpa en uppblåsbar madrass på jula och hoppas den tål hundklor. Om man lägger över ett överkast eller ngt innan lakanet borde det gå bra. Vill att My och Nellie ska trivas!
Har läst att han som blev utförsäkrad efter att ha förlorat sin dotter i cancer vill införa en sorgepeng. Fin tanke, men nog tyvärr svår att genomföra. Eftersom folk idag inte får pengar när de är  fysiskt sjuka, så blir det svårt att få det när man är frisk i kroppen.
Dessutom är skyddsnät till för att fånga upp en del, inte alla. Och tyärr så lamslås de flesta av sorg flera gånger under en livstid. Eller ska bara de som förlorar barn få sorgepeng, räknas inte en förälder, ett syskon eller en mkt god vän. Vem ska utreda vem som stod den döde närmast och vilka som i de fallet är berättigad en sorgepeng medan de sörjer. Och hur ska man avgöra hur länge sorgepengen behövs? Alla sörjer ju olika.
Skulle den som tog ut sörjepeng i 5år räknas som en mer kärleksfull förälder än den som tog ut 5 månader då? Eller den som tar 5 dagar?
Vissa kanske måste sysselsätta sig med arbete för att ens orka med. Som jag förstått det har dne här mannen blivit sjukskriven minst halvtid under några månader, alltså fått pengar från samhället just på grund av att han genom sin tunga sorg inte kunndat/orkat/fungerat som fulltarbetande. Då tycker jag samhället har fungerat lixom gjort sitt. Eller hur länge borde han ha fått vara hemma på samhällets bekostnad? Hoppas ingen missförstår, jag tror oxå att det är det svåraste som finns att förlora sitt barn. Det är helt klart synd om honom, de han och hans familj genom gått är hemskt.
Men det är ju alltid hemskt om någon dör, alltid alltid. Och alla är ensamma i sin sorg, för den som dog färändrade just den överlevande på ett alldeles speciellt oåterkalleligt sätt. Därför tycker jag inte att sorgpeng är något att sattsa på, låt ist läkare fortsätta avgöra vilka som är sjuka och vilka som är friska. Sen kan man prata hur länge som helst om varför inte försäkringskassan litar på läkares utlåtanden. Där kan man lägga fokus tycker jag. Låt systemet rulla på och gå in i falla för fall om de behövs. Om man verklgien tror att ngn bluffar så k´borde man kunna tvinga perosn söka en ny läkare, om den läkaren oxå ger ett sjukintyg ja då får försäkringskassan svälja det. Att anställa egna läakre osm sitte roch dömmer folk genom pappersvändande, det kan aldrig ses som rätt i mina ögon.

Jo just ja

Har hemtenta-ångest oxå.
Inlämning imorn.

Probs

Har två stora problem just nu:
1, har tappat bort klotången och hundarna är i stort behov av kloklippning, hittar bara en svindålig saxtyp, som är för valpklor och den är för svag för att använda.
2, måste skaffa en madrass, eftersom min kusin My kommer på besök och hon har med sin vovve Nellie oxå. Har ju ingen bil så alla stora inköp känns svåra och omständiga. Känns dock bra att införskaffa en madrass, hoppas ju på fler övernattningsgäster =)
Är det ngn som vet vart man kan köpa sköna vanliga skumgummimadrasser? Helst billigt =)

Spyvarning

Seminariet gick bra igår, och de firade vi med öl på Interpool. Jag drack fyra öl mellan 20 och 02 och det var tydligen alldeles för mkt för jag spydde sen på natten. FYFAN vad äckligt det var. Jag förstår ingenting, hur kan det variera så mkt hur mkt man tål?
Har varit och köpt lite olika drickor på konsum och liggsitter nu i sängen och planen är att efter jag skrivit detta ska försöka återställa vätskebalansen medan jag tittar på tv i datorn.

Skoldag

Bra går dag. Lyckat seminarie med helt ok föredrag från vår grupp. Nöjd. Fika på stan och lite små shopping. Köpte sushi oxå, positiv förstärkning är viktigt. Sen lång promme med hundarna. Hann med två 50min samtal medan vi gick i skogen.

RSS 2.0